Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 10/7/2013

10:32 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις ενόψει των επερχόμενων «εκλογών» και οι δηλώσεις των κομμάτων, αυξήσεις στα καύσιμα καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το επιμελητήριο αποφάσισε όπως επιστραφούν», αναφέρει ότι ο «πρόεδρος του επιμελητηρίου» Οσμάν Κοραχάν σε επιστολή που έστειλε την 1η Οκτωβρίου 2012, ενημέρωσε τη «γενική διεύθυνση ιδρυμάτων» ότι ο συμπληρωματικός μισθός που δόθηκε στον «πρόεδρο θρησκευτικών υποθέσεων» πρέπει να επιστραφεί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το θέμα θα εξέταζε και η «εισαγγελία»

αλλά δεν ενημερώθηκε ποτέ κανείς για το τι έγινε τελικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας παρουσίασε τους υποψηφίους του σε γιορταστική εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ. Αλλού αναφέρει ότι πέντε Τουρκοκυπριακές συντεχνίες σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου, το οποίο θεωρείται ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί μέρος της διοίκησης της Τουρκίας, είναι ουσιαστικά μία κατάσταση η οποία αποτελεί παραβίαση διεθνών συνθηκών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Υπενθυμίστε στον Έρογλου τα καθήκοντα του», αναφέρει ότι ο γενικός πρόεδρος του ΚΕΕ Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε ότι ο Έρογλου ξεχνάει μάλλον ότι είναι ο «πρόεδρος» και ασχολείται με τα εσωτερικά του κόμματος. Αλλού αναφέρεται σε δεύτερη αύξηση που έχει επιβληθεί στα καύσιμα τις τελευταίες 15 μέρες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το μποϊκοτάζ δεν είναι λύση», αναφέρει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι λύση οι ψηφοφόροι να μην προσέλθουν στις κάλπες και τόνισε ότι το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει επιτέλους να λυθεί. Αλλού αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ Τσακιτζί δήλωσε ότι η «βουλή» χρειάζεται νέα πρόσωπα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη στο Μαρί.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χρησιμοποιήστε την κρίση σας», γράφει ότι ο «πρόεδρος» Έρογλου έστειλε το μήνυμα στο «λαό» ότι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και γράφει ότι στην Αίγυπτο ο στρατός σκότωσε 53 άτομα, στην Συρία 56 και στο Λίβανο σκοτώθηκαν 37 άτομα από έκρηξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «βουλευτής» του ΡΤΚ Φερντί Σαμπίτ Σογέρ δήλωσε ότι τα λεφτά που έδωσε η Τουρκία στα κατεχόμενα μετά το 2009, ήταν υπό μορφή δανείου.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», και με μεγάλη φωτογραφία των γενικών γραμματέων των πέντε κομμάτων, γράφει ότι χθες το βράδυ συμμετείχαν σε εκπομπή του καναλιού Σιμ, στέλνοντας σημαντικά μηνύματα στο λαό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΡΤΚ στην προεκλογική του εκστρατεία, ο στόχος του ήταν να ακούσει το λαό. Αλλού γράφει ότι οι υποψήφιοι του ΚΕΕ επισκέφθηκαν τα χωριά και δήλωσαν ότι είναι ανάγκη να έλθει το κόμμα τους στην εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα