Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 18/12/2012

10:21 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόπειρα της συντεχνίας των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» El Sen να κόψουν το ρεύμα στο «υπουργείο δημοσιονομικών» επειδή ενώ χρωστά εκατομμύρια σε λογαριασμούς και η «κυβέρνηση» υπέγραψε στο πρωτόκολλο με την Τουρκία την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο.

Οι πέντε τ/κ εφημερίδες αναφέρονται επίσης σε γεωργικά φάρμακα που έχουν συνέπειες στην υγεία και χρησιμοποιούνται στα κατεχόμενα, στην κηδεία του 19χρονου θύματος τροχαίου στο Κιόνελι, την ανακοίνωση του αριθμού πληθυσμού στα κατεχόμενα,

αλλά και άλλα θέματα που αφορούν αστυνομικές υποθέσεις.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Θα το πουλήσετε ε!» γράφει ότι μέλη της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» El Sen που πήγαν χθες να κόψουν το ρεύμα στο «υπουργείο δημοσιονομικών» λόγω του παραφουσκωμένου λογαριασμού που χρωστά, βρήκαν απέναντί τους την «αστυνομία». Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας της συντεχνίας των δασκάλων KTOS στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου σε ένδειξη συμπαράστασης στο μέλος τους Μπεσίμ Μπαϊσάλ τον οποίο δεν άφησαν να περάσει στις ελεύθερες περιοχές χθες και έθεσαν υπό κράτηση με την κατηγορία της «απρεπούς συμπεριφοράς» στην εκδήλωση της Παρασκευής έξω από την τουρκική «πρεσβεία». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του πληθυσμού στα κατεχόμενα και γράφει ότι de facto είναι 294.396 και de jure 286.257.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού) με τίτλο «Προϋπόθεση η δοκιμή στις καλλιέργειες» αναφέρεται στο κύριό της θέμα σε δηλώσεις της η «βουλευτής» του ΡΤΚ Λευκωσίας, γιατρός, Σιμπέλ Σιμπέρ για γεωργικά φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται χωρίς προηγουμένως να έχουν δοκιμαστεί και χωρίς οι παραγωγοί να έχουν γνώση και που προκαλεί – κατά την ίδια – ασθένειες, όπως καρκίνο, επιληψία ή και Πάρκινσον. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει τη φωτογραφία ενός ατόμου που συνελήφθη όταν ο ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Θεόδωρο δεν του επέτρεψε να μπει γιατί ήταν μεθυσμένος και αυτός έριξε τρεις σφαίρες με τουφέκι στον αέρα. Αλλού αναφέρεται στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Κιόνελι προχθές.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Καβγάς για το χρέος» αναφέρεται στην απόπειρα χθες της El Sen να κόψει το ρεύμα του «υπουργείου δημοσιονομικών» και γράφει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» έχει να παίρνει περίπου 420 εκ ΤΛ (182,60 εκ ευρώ περίπου) και εάν οι εισπράξεις γίνουν τότε η «αρχή» μπορεί να σωθεί από τους τόκους και θα μπορεί να πωλεί το ρεύμα 30% πιο φτηνό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι «αξιωματούχοι» της «αστυνομίας» διορίσθηκαν χθες. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την κηδεία του 19χρονου Ερχάν Μπισμίς που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στο Κιόνελι.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η πρώτη δοκιμή ήταν αποτυχημένη» αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια της El Sen να κόψει το ρεύμα του «υπουργείου δημοσιονομικών» και γράφει ότι αυτό αποτράπηκε από την αστυνομία και υπήρξε ένταση μπροστά από το κτίριο. Αλλού γράφει ότι η 19χρονη Χατιτζιέ Σιαχμπάζ που έπασχε από βαριάς μορφής ρευματισμούς έφυγε χθες από το σπίτι της και ξανά δεν γύρισε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα έδειραν δημόσια τον Καντίρ Γκεζέρ τόσο πολύ που τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Να δέσουν με αλυσίδες τους συμπολίτες» αναφέρεται στην El Sen και τα συμβάντα στο «υπουργείο δημοσιονομικών» γράφοντας ότι αυτό χρωστά 70.173.000 ΤΛ (30,5 εκ ευρώ περίπου) δημοσιεύοντας φωτογραφία από την κεντρική είσοδο που ήταν κλειστή με αλυσίδα και κλεισμένη με κλειδαριές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στην κηδεία του 19χρονου Ερχάν και γράφει ότι η μητέρα του σωριάστηκε στο έδαφος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το αρμόδιο «τμήμα» ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που έγινε πέρυσι και αναφέρεται σε de facto πληθυσμό και de jure, τόσο γενικά όσο και σε κάθε πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα