Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου 2/11/2012

10:34 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή διαμαρτυρία των Τ/κ, και κυρίως όσων ζουν στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, την ώρα που συνεδρίαζε το «υπουργικό συμβούλιο» για να λάβει αποφάσεις για τον «δήμο» της κατεχόμενης πόλης, είναι το κύριο θέμα στις πέντε τ/κ εφημερίδες που επισημαίνουν τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από την συσσώρευση τεράστιων ποσοτήτων σκουπιδιών λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο «δημαρχείο». Άλλα θέματα αφορούν την εσωτερική επικαιρότητα, με ειδήσεις

κυρίως από τον «αστυνομικό-δικαστικό» χώρο.

Η εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική), στο κύριο θέμα της αναφέρεται στην κατάσταση στην κατεχόμενη Λευκωσία και, με τίτλο «Στο τέλος, ο κόσμος εκράγηκε», γράφει ότι ο κόσμος που εδώ και εβδομάδες ζει με τον κίνδυνο πανδημίας και λοιμωδών ασθενειών τελικά έκανε έκρηξη χθες και οι Λευκωσιάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και έκλεισαν τη διασταύρωση μπροστά στο «πρωθυπουργικό γραφείο». Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίστηκε χθες στο «κακουργιοδικείο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου η δίκη οκτώ ατόμων, μεταξύ αυτών και του διευθυντή του ξενοδοχείου Αρτεμις Καγιά, Χακάν Ατιτζί, για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του Μεχμέτ Μπαλ στις 24 Απριλίου του 2011, ο οποίος δούλευε ως οδηγός αυτοκινήτου στο εν λόγω ξενοδοχείο.

Η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Η φωνή του λαού), με τίτλο «Φτάνει πια!», αναφέρεται επίσης στο πρωτοσέλιδό της στη διαμαρτυρία των Τ/κ για την κατάσταση στην κατεχόμενη Λευκωσία και ειδικά εντός των τειχών. Γράφει δε πως η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το Facebook από μια ομάδα 20–30 ατόμων, ενώ το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίαζε στο λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο για τον «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται στις σκληρές – όπως γράφει – αποφάσεις του «υπουργικού» για τον κατεχόμενο «δήμο», μεταξύ των οποίων η συγκομιδή των σκουπιδιών μέχρι την Κυριακή από τον «έπαρχο» Λευκωσίας και η λήψη νομικών μέτρων για όσους εργαζόμενους δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Η εφημερίδα “Χαβαντίς” (Είδηση) αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο ίδιο θέμα και με τίτλο «Παραιτηθείτε» γράφει ότι ο κόσμος που προχώρησε χθες στη διαμαρτυρία για την κατάσταση με τα σκουπίδια κάλεσε το «υπουργικό συμβούλιο», τον «δήμαρχο» Λευκωσίας και τα μέλη της “βουλής” να εργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα ή να παραιτηθούν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να αφαιρέσει την «υπηκοότητα» και να απαγορέψει την είσοδο στο ψευδοκράτος του Γκάρι Ρομπ, εναντίον του οποίου εκκρεμεί στα κατεχόμενα δικαστική διαδικασία για ποσό που υπεξαίρεσε από εταιρεία ανάπτυξης.

Η εφημερίδα “Κίπρις” (Κύπρος) έχει το ίδιο κύριο θέμα με τις προηγούμενες εφημερίδες και με τίτλο «Δεν ζεις έτσι» δημοσιεύει φωτογραφία από σωρό σκουπιδιών που κλείνει το δρόμο στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, γράφοντας ότι ούτε στον πόλεμο (σσ. Εννοεί την εισβολή) η κατάσταση δεν ήταν έτσι. Η “Κίπρις” έχει μικρότερη φωτογραφία από τη χθεσινή διαδήλωση πολιτών και γράφει ότι ήταν μια ομάδα ακτιβιστών που έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο». Σε άλλο θέμα αναφέρετα

Keywords
Τυχαία Θέματα