Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 25/2/2013

10:11 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αποτέλεσμα του χθεσινού δεύτερου γύρου του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), με τη νίκη του Ιρσέν Κιουτσιούκ, αλλά και οι Προεδρικές εκλογές με τη νίκη του Νίκου Αναστασιάδη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Άλλα θέματα είναι ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα με τραυματίες νέους ανθρώπους στο δρόμο προς την κατεχόμενη Κερύνεια,

η πορεία ενάντια στον καρκίνο που διοργανώθηκε χθες στα κατεχόμενα και δηλώσεις «βουλευτών» του ΚΕΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα του συνεδρίου.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρίκη), με τίτλο «Νίκησε το ΑΚΡ», γράφει ότι ο υποψήφιος του ΑΚΡ, Ιρσέν Κιουτσιούκ, πήρε 708 ψήφους και ο υποψήφιος του Έρογλου, Αχμέτ Κασίφ 701. Όπως αναφέρει, παρά τη μεγάλη υποστήριξη του ΑΚΡ, τις εκατοντάδες προσλήψεις, το διαμοιρασμό υλικών και οικονομικών πόρων, και επιπλέον παρά τους νέους εκλέκτορες, ο Κιουτσιούκ δεν μπόρεσε να έχει μεγάλη διαφορά από τον Κασίφ, προσθέτοντας ότι το μισό ΚΕΕ δεν παραδόθηκε στο ΑΚΡ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μαλάς δυσκόλεψε τον Αναστασιάδη, ο οποίος δεν έκανε την αναμενόμενη διαφορά. Αλλού γράφει ότι ο «βουλευτής» του ΚΕΕ Μεχμέτ Ταντζέρ χαρακτήρισε όσους ψήφισαν τον Κιουκτσιούκ «χωρίς τιμή».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αρχίζει η αλλαγή», γράφει ότι ο Κιουτσιούκ κατέγραψε νίκη με 7 ψήφους, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και εναντίον του Έρογλου. Αλλού αναφέρεται στις Προεδρικές εκλογές και γράφει ότι ο Αναστασιάδης πήρε 57,48% και ο Μαλάς 42,52% με τίτλο «Νέος ένοικος του Προεδρικού ο Αναστασιάδης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέοι και γέροι με μια καρδιά απέναντι στον καρκίνο πήραν χθες μέρος στην πορεία ορχιδέας ενάντια στον καρκίνο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Πρόεδρος ο Κιουτσιούκ», γράφει ότι το μπέρδεμα του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ εδώ και μήνες τέλειωσε χθες με το άνοιγμα των καλπών και ο Κιουτσιούκ νίκησε με λίγες ψήφους διαφορά. Αλλού γράφει ότι πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του συνεδρίου, ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι τέλειωσε η περίοδος της δυναστείας. Αλλού γράφει ότι νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι έστειλε μήνυμα στην Τουρκία αμέσως μετά την εκλογή του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Επιτέλους τέλειωσε», γράφει ότι η διαδικασία του εκλογικού συνεδρίου που απασχολούσε την επικαιρότητα εδώ και ένα χρόνο ολοκληρώθηκε με τη νίκη χθες του Ιρσέν Κιουτσιούκ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που έγινε χθες στην κατεχόμενη Κερύνεια ένας νέος τραυματίστηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο ενός 33χρονου, του Γιουσούφ Μπαρκούτ από καρκίνο γράφοντας «να είναι αυτός ο τελευταίος».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «7.5-8 Κιουτσιούκ», γράφει ότι ο Ιρσέν Κιουτσιούκ νίκησε τον Αχμέτ Κασίφ με 7 ψήφους. Αλλού αναφέρεται στο αυτοκινητιστικό ατύχημα που έγινε χθες στο δρόμο για την κατεχόμενη Κερύνεια και γράφει ότι πέντε συνολικά άτομα τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις Προεδρικές εκλογές και γράφει ότι νέος Πρόεδρος είναι ο Νίκος Αναστασιάδης δίδοντας το τελικό αποτέλεσμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Δημοκρατίας για τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα