Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 31/12/2012

10:54 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επανένταξη των Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν στο ΚΕΕ μονοπωλεί σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων. Αλλα θέματα είναι η συνάντηση Κιουτσιούκ- Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, που συνδέεται με τις εξελίξεις στο ΚΕΕ, θέματα που αφορούν τη χρονιά που φεύγει και το αστυνομικό δελτίο.

Με τίτλο «Ξεπουλιέται και το 2013» η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) έχει πρωτοσέλιδα τη φωτογραφία από τη λήψη της επιταγής του προέδρου της τουρκικής εταιρείας Τασγιαπί

που ανέλαβε την χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου για 25 χρόνια από τον «πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσιούκ. Θεωρεί αυτή ως φωτογραφία της χρονιάς και γράφει ότι ένα «πούλι» στην πατρίδα που πουλήθηκε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν βρίσκονται στο ΚΕΕ και πως για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την «δικαστική» υπόθεση για το εκλογικό συνέδριο ο Κιουτσιούκ μεταβαίνει στην Τουρκία να δει τον Ερντογάν.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Γύρισαν στη φωλιά» αναφέρεται στην επιστροφή των τριών στο ΚΕΕ και γράφει ότι ο γγ Φουάτ Ναμσόι είχε χθες το πρωί επαφές με τους Ερτουγρούλογλου και Αβτζί και το απόγευμα το πολιτικό γραφείο του κόμματος ενέκρινε την ένταξη των τριών. Πριν, σημειώνεται, ο Ναμσόι άκουσε και την άποψη των προέδρων των επαρχιακών επιτροπών του ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες στην αγορά επικρατούσε «γλυκός πανικός» αφού έτρεχαν όλοι να κάνουν τα ψώνια τους για την Πρωτοχρονιά.

Με τίτλο «Ακαθαρσία και στο νερό» η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) γράφει ότι σύμφωνα με αναλύσεις του «κρατικού χημείου» που ζήτησε το «υπουργείο» υγείας σε 6 περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας βρέθηκαν 4 φορές περισσότερα βακτηρίδια και εντερόκοκκος. Αλλού γράφει ότι ο Κιουτσιούκ πηγαίνει με «γεμάτα χέρια» στον Ερντογάν που παραπέμπει στην επανένταξη των τριών «βουλευτών» στο ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σημαντικοί πολιτικοί θέλουν να ξεφύγουν από την πολιτική σκηνή που έχει πάρει φωτιά φεύγουν από την «χώρα», αναφέροντας ότι ο «υπουργός τουρισμού» μεταβαίνει για την Πρωτοχρονιά οικογενειακώς στην Ισπανία και ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΕΕ, Αχμέτ Κασίφ στην Ουγγαρία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ορίστε, έτσι είναι η πολιτική» αναφέρει ότι περίπου 3 χρόνια μετά τη διαγραφή του,ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, μετά την παραίτηση από τη θέση του γγ και την ίδρυση δικού του κόμματος, ο Τουργκάι Αβτζι και ο Μουσταφά Γκιοκμέν, επιστρέφουν στο κόμμα Εθνικής Ενότητας. Αλλού γράφει ότι ο πρώην «πρωθυπουργός», Φερντί Σογιέρ αισθάνθηκε εκ νέου χθες αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε μια 19χρονη μεθυσμένη, η οποία συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Με τίτλο «Μπορούν πλέον να φιληθούν» αναφέρεται επίσης στην επανένταξη των τριών «βουλευτών» στο ΚΕΕ και σημειώνει πως χτες, πριν τη σημερινή συνάντηση Κιουτσιούκ – Ερντογάν, το ΚΕΕ αποδέχθηκε τα ονόματα που προκάλεσαν τόση διαμάχη στο κόμμα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Οζκάν Γιοργκαντζίογλου που είπε πως βλέπει με συμπόνια αυτούς που βγάζουν τα σενάρια πως το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό θα συνεργαστεί με το κόμμα Εθνικής Ενότητας για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Φερντί Σογιέρ νοσηλεύεται στο νευρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αμμοχώστου με παροδικό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από αρτηριοσκλήρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα