Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 7/11/2012

10:23 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας εξακολουθούν να καλύπτονται πρωτοσέλιδα από τις τ/κ εφημερίδες. Ο Τύπος αναφέρεται επίσης στην ιστορία μιας πολύτεκνης Τ/κ μητέρας που ζούσε για χρόνια στις ελεύθερες περιοχές, την παραχώρηση της αρμενικής εκκλησίας στην Λευκωσία σε «πανεπιστήμιο» παρά την ανακαίνισή της για άλλο σκοπό και στη συνέχιση της δίκης Κασίφ εναντίον Κιουτσιούκ για το αποτέλεσμα του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ.

Η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Η φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν παραιτούνται», γράφει ότι τα μέλη του κόμματος

Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στο «δημοτικό συμβούλιο» της κατεχόμενης Λευκωσίας αποφάσισαν να μην παραιτηθούν, αλλά να ενεργήσουν από κοινού για να «σώσουν» τον «δήμο». Τις αποφάσεις τους με τον «δήμαρχο» Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι έδωσαν γραπτώς στον «πρωθυπουργό» Κιουτσιούκ. Αλλού γράφει για ιστορικό πρωτόκολλο του «πανεπιστημιακού» νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή που αφορά τον ιατρικό τουρισμό στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ΗΠΑ επιλέγουν τον Πρόεδρό τους.

Η εφημερίδα “Χαβαντίς” (Είδηση) αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο ίδιο θέμα και με τίτλο «Τον τελευταίο όπλο που απέμεινε, η διαγραφή από το ΚΕΕ» γράφει ότι μετά την διαμάχη με τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» που ανήκουν στο ΚΕΕ, στην ατζέντα τίθεται πλέον το θέμα της διαγραφής 13 ατόμων μεταξύ αυτών και του «δημάρχου», Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι. Αλλού γράφει ότι ο Αρίφ Ακτάς, μέλος του «δημοτικού συμβουλίου» που ανήκει στο ΚΕΕ διευκρίνισε χθες ότι έχει παραιτηθεί από τις 21 Ιουνίου και το κόμμα του δεν έχει 12 μέλη στο «συμβούλιο», αλλά 11. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Σονγκιούλ Κιοκσάλ, μητέρα επτά παιδιών, εκ των οποίων τα δύο στις ελεύθερες περιοχές όπου ζούσαν όλοι μαζί για κάποια χρόνια, επέστρεψε στα κατεχόμενα και περιμένει βοήθεια για να τραφούν.

Η εφημερίδα “Κίπρις” (Κύπρος) έχει κύριο θέμα την ιστορία της Σονγκιούλ Κιοκσάλ και με τίτλο «Στηρίξτε μας» γράφει ότι η άνεργη μητέρα, «υπήκοος» του ψευδοκράτους, μετά από πολλά χρόνια που ζούσε στη «νότια Κύπρο», δεν μπορεί να βρει δουλειά, την έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός της και προσέφυγε στην εφημερίδα για βοήθεια μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αλλού αναφέρει ότι ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας Γκαραντί στα κατεχόμενα που προσπάθησε να κλέψει χρήματα κατά την μεταφορά από την Κωνσταντινούπολη, στην κατάθεσή του στην δίκη στην Πόλη, είπε ότι του ανακοίνωσαν ότι απολυόταν και έπαθε σοκ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην δίκη Κασίφ εναντίον Κιουτσιούκ κατέθεσαν και χθες οι «βουλευτές» Ζορλού Τορέ και Χασάν Τατσόι.

Η εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) στο κύριό της θέμα, με τίτλο «Έγινε;» αναφέρεται στο θέμα της δημοπρασίας της αρμενικής εκκλησίας κοντά στη νεκρή ζώνη στην Λευκωσία στο «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής από την ψευδοκυβέρνηση και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Διευθυντής του προγράμματος αναστήλωσης της εκκλησίας UNDP-ACT, Christopher Louise ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δεν αντιστοιχεί στον στόχο τους. Σε άλλο θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα