Επιτελείο Αναστασιάδη: Δεν έχουμε ανάγκη κατασκευής ειδήσεων ή καταφυγής σε ατεκμηρίωτες αναφορές

17:34 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ούτε κατασκευάζουμε ειδήσεις, ούτε έχουμε ανάγκη κατασκευής ειδήσεων ή καταφυγής σε ατεκμηρίωτες αναφορές όταν πρόκειται να προβούμε σε συγκεκριμένες καταγγελίες και κυρίως όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα του τόπου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εκλογικό Επιτελείο του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδης, «εις απάντηση των όσων ισχυρίστηκε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος» Στέφανος Στεφάνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου «ερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και καλείται να ενημερωθεί

από το Υπουργείο Εσωτερικών εάν πραγματοποιήθηκε ή όχι στις 10 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Σώτου Κτωρή, της Υπηρεσίας Ασύλου, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, της Πολιτικής Άμυνας, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και της Αστυνομίας με θέμα «Σχέδιο Φιλοξενίας Σύρων Προσφύγων» με κύριο αντικείμενο την εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

Επίσης, προστίθεται, ερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εάν είναι ή όχι γεγονός ότι υπεδείχθησαν ως χώροι φιλοξενίας Σύρων προσφύγων ο κατασκηνωτικός χώρος της Αλυκής Λάρνακας, το Λιμάνι της Λάρνακας, ο κατασκηνωτικός χώρος Οδηγών του Γκάβερνος, στρατόπεδο στην Πόλη Χρυσοχούς και περιοχή του Τμήματος Δασών στον Κόρνο.

«Είναι ή όχι γεγονός ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών ζητήθηκε μέσω της Υπηρεσίας Ασύλου όπως εξευρεθούν οι χώροι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν αρχικά οκτακόσιοι και στη συνέχεια έως και πέντε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία;», προστίθεται.

Ακόμη, αναφέρει, ερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αν είναι ή όχι γεγονός ότι ζητήθηκε από τους παριστάμενους να θεωρήσουν ως άκρως απόρρητα τα όσα διεμείφθησαν σε εκείνη τη σύσκεψη και εάν είναι ή όχι γεγονός ότι από διάφορα τμήματα υπήρξαν έντονες ενστάσεις έναντι του σχεδίου της κυβέρνησης.

«Εάν έτσι έχουν τα γεγονότα, τότε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλείται να απαντήσει αν συνιστά κατασκευή ειδήσεων η αποκάλυψη των προθέσεων της κυβέρνησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», αναφέρει το επιτελείο Αναστασιάδη και διερωτάται: “Είναι κατασκευή ειδήσεων η αποκάλυψη μιας άστοχης ή και επιπόλαιης κυβερνητικής πρόθεσης η οποία θα εκθέσει τη χώρα σε απεριόριστους κινδύνους;”

Keywords
Τυχαία Θέματα