Επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επισκέφθηκε προσφυγικό στρατοπέδο

18:43 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο στρατόπεδο προσφύγων Απαϊντίν στη ΝΑ Τουρκία, χωρίς ωστόσο τη συμμετοχή Βουλευτών των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό (ΡΤΚ) και Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΚΕΔ), στους οποίους είχε απαγορευθεί η είσοδος στο στρατόπεδο στις 25 Αυγούστου.

Η Ζαμάν υπενθυμίζει ότι λόγω της απαγόρευσης τους να εισέλθουν στο στρατόπεδο οι Βουλευτές των δύο κομμάτων αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης

που πραγματοποίησε την χθεσινή επίσκεψη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την επιθεώρηση του στρατοπέδου, οι Βουλευτές του κυβερνώντος ΑΚΡ και του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) που συμμετείχαν στην Επιτροπή, απέρριψαν αιτιάσεις ότι στο στρατόπεδο γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν υπογράμμισε ότι το 80% των ατόμων στο στρατόπεδο είναι γυναίκες και παιδιά, προσθέτοντας ότι «οι πρόσφυγες είπαν ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν και να πεθάνουν στην Συρία αν πρόκειται να προκαλέσουν πολιτικά προβλήματα στην Τουρκία».

Η εφημερίδα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση Τζουμχουριέτ επισημαίνει ότι ένα από τα μέλη της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΜΗΡ, Αττίλα Καγιά ανέφερε ότι όλοι οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο όταν ερωτούνταν, απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο σαν κάποιος να τους είχε δασκαλέψει.

Στο μεταξύ, η Ζαμάν γράφει σήμερα ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Συμμαχία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνδράμει την Τουρκία στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού κύματος από την Συρία. Ο κ. Ρασμούσεν σημείωσε πως το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στην Συρία αλλά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις διότι η γειτονική της Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Φυσικά είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Σύμμαχό μας Τουρκία» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα