Επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο την ισχυρή σχέση με Τουρκία στην ασφάλεια

10:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

O Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, δήλωσε την Τρίτη τη βούληση της Ουάσινγκτον να διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας.

Στις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλντίζ, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Πεντάγωνου, Τζον Κέρμπι, ο κ. Πανέτα διευκρίνισε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, που επλήγη από τον

πολύ ισχυρό σεισμό.

”Ο Υπουργός Πανέτα επανέλαβε εκ νέου στον Υπουργό Γιλντίζ ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για μιαν ισχυρή σχέση με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και εξήρε τη συνεισφορά της Τουρκίας στην αποστολή στο Αφγανιστάν, υποσχόμενος τη συνέχιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην τουρκική επαρχία Βαν, μετά το σεισμό, αν καταστεί αναγκαίο”, είπε ο κ. Κέρμπι.

Η δήλωση αυτή διατυπώνεται ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να πουλήσει στην Τουρκία τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1 Super Cobra έναντι 111 εκατομμυρίων δολαρίων και ενώ η Αγκυρα ολοκληρώνει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Ο σεισμός της 23ης Οκτωβρίου 2011, που συγκλόνισε την ανατολική επαρχία Βαν, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 4.000.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε μερικές ημέρες μετά ότι ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με υλική βοήθεια μεταβαίνει στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα