Επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας το 2013 λόγω λιτότητας

17:04 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί στο 0,3% το 2013 από το 0,6% του τρέχοντος έτους, λόγω των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται σε σημαντικούς εταίρους της χώρας οι οποίες βυθίζονται σε ύφεση, εκτιμά η γερμανική δεξαμενή σκέψης ΙΜΚ.

Το ΙΜΚ αύξηση την εκτίμησή του για όλο το 2012 από το 0,3% που προέβλεπε τον Μάρτιο, αλλά μείωσε στο 0,3% την πρόβλεψή του για το 2013, παραμένοντας πιο απαισιόδοξο στις προβλέψεις

του σε σύγκριση με άλλα γερμανικά ινστιτούτα που προβλέπουν ανάπτυξη πέριξ του 1% για φέτος.

“Η ύφεση στην ευρωζώνη κτυπά άσχημα την γερμανική οικονομία”, δήλωσε ο Γκούσταβ Χορν, διευθυντής του ΙΜΚ, που πρόσκειται στις γερμανικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οπως είπε, η προσπάθεια για εξοικονομήσεις μέσω ενός αυστηρής λιτότητας προκειμένου να υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη από τις αγορές έχει αποτύχει”.

Σύμφωνα με το ΙΜΚ, δεδομένης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης σε χώρες πέραν της Ευρώπης η εξωτερική ζήτηση δεν θα μπορεί πλέον να αντισταθμίσει τις αδυναμίες σε σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας στην Ευρώπη. Παράλληλα η επιβράδυνση στη Γερμανία θα επηρεάσει την ανεργία, η οποία θα αρχίσει να ανεβαίνει τον επόμενο χρόνο ύστερα από μείωση το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα