Ερωτήματα θέτει ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων στο Διοικητή ΚΤ

12:48 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Γραπτές απαντήσεις από τον Πανίκο Δημητριάδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ζητούν με σημερινή τους επιστολή ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης, αντιστοίχως, παραθέτοντας σειρά ερωτημάτων.

Η επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε από το Σύνδεσμο, κοινοποιείται, επίσης, στους Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, Υπουργό Οικονομικών, Γενικό Εισαγγελέα, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Πρόεδρο Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής

και Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Ο Σύνδεσμος δηλώνει πως καθιστά αποκλειστικώς υπεύθυνους τον κ. Δημητριάδη και τον Υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, για το ενδεχόμενο ανακοπής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών Τραπεζών.

“Είστε σε θέση, κ. Δημητριάδη, να ρισκάρετε και να θέσετε σε κίνδυνο εκ νέου τον τόπο;” ρωτά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, δηλώνοντας ότι “έχει ήδη μετακαλέσει στην Κύπρο μεγάλο δικηγορικό οίκο από την Αγγλία, μέσω του οποίου θα αποσταλεί στην Κομισιόν η έκθεση – γνωμάτευση για την παραπλάνηση – εξαπάτηση των χιλιάδων κατόχων αξιογράφων”, κάτι που “θα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα η Κομισιόν να ανακόψει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών Τραπεζών”.
“Γιατί δεν επιδείξατε την ίδια ευαισθησία και σπουδή, όπως κάνατε στην υπόθεση με τη διαρροή εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα και να ζητήσετε ποινική έρευνα και στην υπόθεση των αξιογράφων;”, ρωτά, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος.

“Σας θεωρούμε το ίδιο υπόλογους και συνυπεύθυνους όσο και οι πρώην Τραπεζίτες και οι προκάτοχοί σας και όπως οι ίδιες οι Τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον σας προσωπικά, τόσο εσάς όσο και του κ. Σιαρλή αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, το ίδιο θα πράξομε και εμείς”, δηλώνει ο Σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα