Ερωτοκρίτου: Ο Πρόεδρος υπερέβει τις κόκκινες γραμμές

15:07 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κάθε άλλο παρά λειτουργικές, ενωτικές και ρεαλιστικές είναι οι προτάσεις που υπέβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος θεωρεί ότι ”ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει υπερβεί τις διαχρονικά προσδιορισμένες κόκκινες γραμμές”.

Σε δηλώσεις από τη Λεμεσό και σχολιάζοντας χθεσινή ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Αντρου Κυπριανού, ότι οι προτάσεις που υποβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την επίλυση του Κυπριακού, είναι λειτουργικές, ενωτικές και ρεαλιστικές και δεν διαφέρουν σε τίποτα από ό,τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι Πρόεδροι, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ανέφερε πως οι προτάσεις αυτές ”είναι δυσλειτουργικές, αποσυντονίζουν την οργανωμένη δομή της μελλοντικής πολιτείας η οποία θα εγκατασταθεί και θα δημιουργούν συνεχείς τριβές και συγκρούσεις” και πως ”είναι απόλυτα διχαστικές, πέρα και έξω από κάθε ρεαλιστική προσέγγιση”.

”Εμείς θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει υπερβεί τις διαχρονικά προσδιορισμένες κόκκινες γραμμές που είχε η δική μας η πλευρά σε σχέση με τις προτάσεις που έπρεπε να είχε υποβάλει. Κόκκινες γραμμές που καθόριζαν με σαφήνεια και επάρκεια το έσχατο όριο των παραχωρήσεων της δικής μας πλευράς”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ”η αναφορά στους προηγούμενους Προέδρους δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά πρόσχημα από την πλευρά της Κυβέρνησης και του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που ως συνήθως για να δικαιολογήσουν τις πράξεις των ζωντανών επικαλούνται τις πράξεις των πεθαμένων ή αυτών που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική, όποτε τους συμφέρει και όποτε νομίζουν ότι είναι σωστό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα