Εθνική στρατηγική μέσα από συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων

16:06 19/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αμέσως μετά τις γιορτές το ΔΗΚΟ θα εργαστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για μια νέα εθνική στρατηγική που θα παραχθεί μέσα από την εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας, δήλωσε το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν τους τοπικούς

τους άρχοντες για να διαχειριστούν τα του Δήμου τους.

Οι πολίτες δια της αποχής τους, είπε, έστειλαν για ακόμα μια φορά το μήνυμα της απαξίωσης της πολιτικής μας ζωής.

Ταυτόχρονα, με το χθεσινό αποτέλεσμα, είπε ο κ. Φωτίου, οι πολίτες απαίτησαν από τα κόμματα ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, εκείνο που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση.

Ανέφερε ότι η πρωτοφανής αποχή αποτελεί μια συνολική απορριπτική απάντηση σε όλες αυτές τις προσπάθειες κομματικοποίησης κάθε έκφανσης της δημόσιας ζωής μας.

”Το μήνυμα που έστειλαν προς όλες τις κατευθύνσεις οι κάλπες των δημοτικών εκλογών, εκφράζει την άρνηση των πολιτών να τις μετατρέψουν σε πρόκριμα των Προεδρικών εκλογών”, πρόσθεσε.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει, συνέχισε, ότι οι Δημοτικές εκλογές έχουν εξόχως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα με έντονη μάλιστα παρουσία προσωπικών κριτηρίων επιλογής που καθορίζονται από τις σχέσεις και την προσωπικότητα των υποψηφίων Δημάρχων.

Για το ΔΗ.ΚΟ, είπε ο κ. Φωτίου, εκείνο το οποίο πρωτεύει είναι η συναινετική και συλλογική αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων και προβλημάτων της Κύπρου και του λαού της.

Για να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση αυτή, συνέχισε, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας εθνικής στρατηγικής που θα παραχθεί μέσα από την εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

”Αυτή η στάση του ΔΗ.ΚΟ. σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρερμηνευθεί.

Αμέσως μετά τις γιορτές, θα αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι έχει λάβει τα μηνύματα των καιρών και ότι έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τα κελεύσματα των πολιτών”, είπε.

Ευχόμαστε πως αυτή τη φορά, συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου, θα βρούμε συμπαραστάτες και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας έτσι ώστε να διαχειριστούμε συλλογικά και υπεύθυνα τα κρίσιμα εθνικά θέματα που έχουμε μπροστά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα