Εθνικό Συμβούλιο και Κυβέρνηση να καταγγείλουν επίσημα τις συμπεριφορές του Ντάουνερ υποδεικνύουν οι Οικολόγοι

16:22 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εθνικό Συμβούλιο και Κυβέρνηση θα πρέπει να καταγγείλουν επίσημα τις προκλητικές συμπεριφορές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κίνησης Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ανδρέας Μασούρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, στην οποία εκπροσώπησε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, και

κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ να έχει αποστείλει επιστολή προς την ΕΕ αποθαρρύνοντάς την να εμπλακεί ενεργότερα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ο κ. Μασούρας υπενθύμισε ότι το Κίνημα Οικολόγων έχει αρκετές φορές σημειώσει ότι «αυτές οι συμπεριφορές του κ. Ντάουνερ είναι αρκετά προκλητικές» και υπέδειξε ότι αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι Εθνικό Συμβούλιο και Κυβέρνηση να καταγγείλουν επίσημα αυτές τις συμπεριφορές του κ. Ντάουνερ.

«Θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν υποβοηθούν τη δημιουργία θετικού κλίματος στις συνομιλίες και προκαλούν ζημιά στις διεργασίες για επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο του ΟΧΙ, ο κ. Μασούρας δήλωσε ότι σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα καθώς ως τόπος διάγουμε αρκετά δύσκολες στιγμές τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, υποδεικνύοντας ότι οι αγώνες του Ελληνισμού δεν θα πρέπει μόνο να περνούν διαχρονικά τα μηνύματα τους, αλλά αυτά θα πρέπει καθημερινά να αξιοποιούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το Κίνημα Οικολόγων καλεί τους πολίτες να αντισταθούν σε οποιεσδήποτε πολιτικές προκαλούν ζημιά στο εθνικό συμφέρον, είτε αυτές έχουν να κάνουν με το Κυπριακό, είτε με την οικονομία», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα