Ετοιμάζεται η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τη φοροδιαφυγή

13:03 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντός της ημέρας θα είναι έτοιμη η πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού που θα καθιστά υποχρεωτική την υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους τους πολίτες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για το ΔΗΣΥ το ζήτημα της φοροδιαφυγής «δεν είναι σύνθημα για να το αναμασούμε ούτε και πρόφαση για την απουσία οικονομικής πολιτικής».

«Στο ζήτημα της φοροδιαφυγής μιλούμε με πράξεις. Ξέρουμε ότι στην καρδιά του προβλήματος,

και αυτό που επιτρέπει σε κάποιους να φοροδιαφεύγουν, είναι το γεγονός ότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός δεν έχει φορολογικό φάκελο και ότι ακόμη λιγότεροι υποβάλλουν δήλωση. Με την πρόταση δεν θα υπάρχει περιθώριο για κανένα να είναι «άγνωστος» για τις φορολογικές αρχές του κράτους. Προσβλέπουμε ότι την πρόταση θα συνυπογράψουν και τελικά θα στηρίξουν βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο Προϋπολογισμός θα κατατεθεί πρώτα στην Τρόικα και μετά στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση γι’ αυτά τα ζητήματα.

«Ακολουθούμε μια πολύ ανορθόδοξη διαδικασία. Πρώτα έπρεπε να υπάρξει ο διάλογος και η συμφωνία με την Τρόικα, ασφαλώς, παράλληλα, ο διάλογος και η συμφωνία με τα πολιτικά κόμματα και στο τέλος να ήταν έτοιμος και να παρουσιαζόταν και να κατατίθετο στη Βουλή ένας ολοκληρωμένος προϋπολογισμός. Ακούσαμε ότι έχει ετοιμαστεί ένας προϋπολογισμός με κενά, ο οποίος δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα και ότι τώρα θα επιδιωχθεί ο διάλογος για να συμπληρωθεί. Είναι μία πολύ περίεργη διαδικασία που ακολουθείται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα