Έτοιμοι να αγωνιστούν για διασφάλιση των χρημάτων τους οι κάτοχοι αξιογράφων

23:21 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διασφάλιση των χρημάτων τους μέσα από σειρά εισηγήσεων ζητούν οι κάτοχοι αξιογράφων των δυο τραπεζών, Λαϊκής και Κύπρου, οι οποίοι πραγματοποίησαν απόψε την 1η παγκύπρια συγκέντρωση τους στη Χοιροκοιτία, ενώ κάποιοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγωγές.

Πέραν των 500 ατόμων παρευρέθηκαν στη συνάντηση, όπου αφού καταρτίστηκε προεδρείο, έγινε επεξήγηση των  προτάσεων που θα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων, όπως η αντικατάσταση

των αξιόγραφων με χρεόγραφα με ημερομηνία λήξης και χαμηλότερο επιτόκιο (4%) και αντικατάσταση τους με κρατικά ομόλογα. Σε περίπτωση που καμία από τις εισηγήσεις δεν είναι εφικτή λόγω Τρόικας, ζητούν όπως κατοχυρωθεί στα αξιόγραφα τους ημερομηνία λήξης.

Οι επηρεαζόμενοι επανέλαβαν τη θέση τους ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες, καθώς δεν τους έγινε ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για επενδυτικό σχέδιο που ενέχει ρίσκο, ενώ τους διαβεβαίωναν ότι τα χρήματα τους ήταν ασφαλή και θα τους εξασφάλιζαν υψηλό τόκο.

Εξέφρασαν παράλληλα την πλήρη αντίθεσή τους σε ένα ενδεχόμενο κουρέματος των αξιόγραφων και την άποψη ότι είναι άδικο να πληρώνουν τα λάθη των τραπεζών οι ίδιοι.

Στο μεταξύ, άτομα που παρευρέθηκαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να καταθέσουν αγωγές την Παρασκευή κατά των τραπεζών.

Προειδοποιούν ακόμη με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αλλά και παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων των ιδίων και των συγγενών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα