ΕΤΥΚ: Τεράστια ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα της Λαϊκής Τράπεζας

13:52 3/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τεράστια ερωτηματικά θεωρεί το Προεδρείο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) ότι εγείρονται σχετικά με τη βιωσιμότητα της Λαϊκής Τράπεζας, για αυτό και ζητούν όπως “γίνει κάποια διορθωτική κίνηση προκειμένου να νοιώθουν οι συνάδελφοι δίπλα τους τη Διοίκησή τους”.

“Εμείς κ. Πρόεδρε του Διοικητικού

Συμβουλίου”, γράφει σε σημερινή ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ, “θα σας υποβάλουμε μία μόνον ερώτηση και αναμένουμε την απάντησή σας: Είναι αλήθεια ότι μόνον ένα πρακτικό κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμοιβών και σε αυτό ρυθμίζονται οι αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό, π.χ. Αθήνα, όπου τους κάλυπτε η Τράπεζα το αεροπορικό εισιτήριο, το ξενοδοχείο και 650 ευρώ την ημέρα για τα μικροέξοδα; Είναι αλήθεια; Με αυτό τον τρόπο θα σωθεί η Τράπεζα και θα περιοριστούν τα έξοδα της;”

“Όσον αφορά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου”, προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, “οφείλουμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ήταν αποτέλεσμα του γνωστού ετσιθελικού παρασκηνίου και όχι Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου”.

“Εξ άλλου”, συνεχίζει η ΕΤΥΚ, “δεν πρέπει να το κρύβετε κ. Πρόεδρε ότι, στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που αποφάσισε την εφαρμογή του διατάγματος, βγάλατε έξω από την αίθουσα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στέλιο Στυλιανού και όλα συζητήθηκαν και λήφθηκαν εν αγνοία του”, κάτι που “από μόνο του καθιστά παράτυπη την απόφασή σας”.

“Είδαμε”, δηλώνει η ΕΤΥΚ, “με έκπληξη τις δηλώσεις του κ. Α. Φιλίππου στα μέσα ενημέρωσης και με καμάρι να τονίζει ότι η Λαϊκή Τράπεζα θα εξοικονομήσει 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ίδια συνέντευξη εξηγεί στους αναγνώστες ότι λήφθηκαν υπ` όψιν οι απόψεις της ΕΤΥΚ και παραθέτει δύο παραδείγματα”.

“Παράλληλα όμως”, όπως αναφέρει η οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων, “είδαμε και την ανακοίνωση του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τις αναφορές και τα απαξιωτικά σχόλια της ηγεσίας της ΕΤΥΚ για τη Διοίκηση της Τράπεζας”.
Η Τράπεζα, συμφώνως της ανακοινώσεως της ΕΤΥΚ, λέει πως είχε προτείνει στους εργαζομένους μειώσεις 8% μέχρι 15% και ότι αυτές απορρίφθηκαν από τη ΕΤΥΚ.

“Αυτό είναι ψέμα διότι ουδέποτε μας δόθηκε αυτή η θέση, αλλά απεναντίας η θέση της Τράπεζας ήταν από μηδέν μέχρι 19,6% για τους υψηλόμισθους”, δηλώνει η ΕΤΥΚ.

“Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν το βαθμό γνώσης – μελέτης αλλά και επικοινωνίας που υπάρχει στο επίπεδο της Διοίκησης της Τράπεζας και ιδιαίτερα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που διόρισε ο κ. Υπουργός και τα κόμματα της Βουλής”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα