Ευαρέσκεια Λ. Χριστοφόρου για τη μείωση της τιμής του ρεύματος

13:34 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέες μειώσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ από το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Γιώργος Σιαμμάς, εξηγώντας ότι θα αφαιρεθεί η έκτακτη προσαύξηση του 5,75% δύο μήνες νωρίτερα από ότι είχε αποφασιστεί προηγουμένως.

Σε δήλωση μετά από συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου, ο κ. Σιαμμάς είπε ότι η μείωση είναι ουσιαστική και έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο. Περαιτέρω

ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε και η προηγούμενη ρήτρα καυσίμου που αντιστοιχεί στο 4% στο κόστος του ηλεκτρισμού.

Ο κ. Σιαμμάς είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η διαχείριση θεμάτων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνάντησης και άλλων επαφών που έγιναν με τη ΡΑΕΚ, με ένα και μοναδικό στόχο, να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζοντας ότι εμείς ζητούσαμε μείωση μέχρι και 10%, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι το τέλος για την έκρηξη στο Μαρί είναι 6 με 6,5% συν οι προτιθέμενες αυξήσεις που αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή, μαζί είναι περίπου 10%.

Διατυπώνοντας ευαρέσκεια που επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος και αποδείχθηκε ότι υπήρχε δυνατότητα να μειωθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και είπε ότι θα προσπαθήσουμε μαζί με τη ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ να βρούμε και άλλους τρόπους που μπορούν να υπάρξουν μειώσεις, επειδή όπως επανέλαβε αυξημένο ηλεκτρικό ρεύμα σημαίνει ύφεση στην οικονομία, νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και άρα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ο κ. Χριστοφόρου απηύθυνε εκ νέου έκκληση να συμμορφωθεί η ΑΗΚ με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε η οποία προβλέπει ότι δεν θα γίνεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση από πλευράς ΑΗΚ ώστε να προστατεύσει τους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες που αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, «θα υποχρεωθούμε να ψηφίσουμε νέα πρόταση νόμου που θα υποχρεώνει την ΑΗΚ να σεβαστεί το δικαίωμα των Κυπρίων πολιτών για το βασικό αυτό κοινωνικό αγαθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα