Ευρεία σύσκεψη ενόψει της σύνοδου κορυφής της ΕΕ

14:52 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η ευρεία σύσκεψη υπό τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που πραγματοποιήθηκε για να εξετάσει τις θέσεις που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στη Σύνοδο δεν θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς οι θεράποντες γιατροί του που τον εγχείρησαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς που διαπιστώθηκε, του απαγόρευσαν τις μετακινήσεις. Ο Πρωθυπουργός θα λάβει εξιτήριο πιθανότατα σήμερα στις πέντε το απόγευμα και θα μεταβεί στο σπίτι του όπου και θα δέχεται τους συνεργάτες του.

Στη σύνοδο συμμετείχε, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη Σύνοδο, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Για τα τεκταινόμενα στη σύσκεψη θα ενημερωθεί στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ενώ αύριο Τρίτη έχει γίνει γνωστό ότι θα δεχτεί, στο σπίτι του, τον κ. Αβραμόπουλο και το οικονομικό επιτελείο.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχουν οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όπως ήταν ο αρχικός στόχος προκειμένου με την παρουσία τους να στηρίξουν την ελληνική αντιπροσωπεία. Το ζήτημα θα συζητήσουν οι δύο άνδρες κατά την, μεταξύ τους, συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα