Ευρωαγροτικός: Εγκληματικές ευθύνες φέρει η Επιτροπή Σιτηρών

10:21 7/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εγκληματικές ευθύνες φέρει η επιτροπή Σιτηρών, όπου με τις αποφάσεις και τις ενέργιες της, άφησε την Κύπρο χωρίς αποθέματα σιτηρών.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος που διατρέχει η Κύπρος να μείνει χωρίς σιτηρά τις επομενες μέρες με ανυπολόγιστες συνέπειες στην επάρκεια σίτησης.

Οι απερίσκεπτες ενέργειες της Eπιτροπής και του Γ.Διευθυντή της να μεταφέρει αρχές του 2013 όλα τα αποθέματα σε ρευστό (πέραν των 15 εκετομυρίων ευρώ) που

διέθετε, απο το Συνεργατισμό στην Λαική Τράπεζα είχε αποτέλεσμα το κούρεμα όλων των διαθέσιμων ρευστών.

Πέραν των αποθεματικών της επιτροπής, χάνεται και το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων, αφού και αυτό το Ταμείο μεταφέρθηκε απο το Συνεργατισμό στη Λαική Τράπεζα.

Η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια της Επιτροπής Σιτηρών δημιουργεί σοβαρές και ασήκωτες ευθύνες αυτών που πήραν τέτοιου είδους απόφαση. Την ώρα που όλοι οι καταθέτες της Λαικής Τράπεζας μετέφεραν τα ρευστά τους σε άλλες Τράπεζες, η Επιτροπή Σιτηρών μετέφερε τα εκατομύρια της απο τον Συνεργατισμό στη Λαική Τράπεζα για να επωφεληθεί ψίχουλα απο τη διαφορά του επιτοκίου.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών, κάτω απο το οποίο υπάγεται η Επιτροπή Σιτηρών, να αποδόσει ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ενέργειες της, πλήττουν την διατροφική αλυσίδα του τόπου.

Σημειώνουμε ότι η επιτροπή Σιτηρών κλήθηκε στις 26/10/2011 απο την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής να μετατρέψει τα 15 εκατομύρια που διέθετε ώς αποθεματικό σε Στρατηγικά αποθέματα ζωοτροφών, αντί αυτού τελικά με τις εγκληματικές της αποφάσεις, κατάφερε να εξανεμίσει τα εκατομύρια και να θέσει σε κίνδυνο τη διατροφική αλυσίδα της Κύπρου.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες για την άμεση παραλαβή σιτηρών και ταυτόχρονα απαιτείται η δημιουργία Στρατιγηκών Αποθεμάτων, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Λάμπρος Αχιλλέως

Γ.Γραμματέας

Ευρωαγροτικός

Keywords
Αναζητήσεις
στρατηγικά αποθέματα σιτηρών
Τυχαία Θέματα