“Ευρωπαϊκή Νύκτα Χωρίς Δυστυχήματα”

10:27 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2012, μεταξύ των ωρών 10μ.μ. – 5π.μ., θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά και ταυτόχρονα με όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, εκστρατεία με θέμα «Ευρωπαϊκή Νύκτα Χωρίς Δυστυχήματα», η οποία επικεντρώνεται στους νεαρούς οδηγούς, ηλικίας μέχρι 25 ετών, που οδηγούν μηχανοκίνητα οχήματα υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εκστρατεία, συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και τον Οργανισμό Reaction Youth

for the Prevention, ενώ συμμετέχουν το Intercollege Λεμεσού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, CTC Trading, EUC Alumni Association,  Alpha Bank, Mini Club, Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» της Ελλάδας (Ι.Ο.Α.Σ), ο Οργανισμός Responsible Young Drivers Βελγίου, ο οποίος ανέλαβε την εκστρατεία εκ μέρους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ), το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, PAPAELLINAS και GEORGIOU DRIVING SCHOOL.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μέλη της Αστυνομίας με πολιτική περιβολή, μαζί με φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Γιώργος Μ. Μαυρίκιος» και του Οργανισμού REACTION θα επισκεφθούν τέσσερα νυκτερινά κέντρα. Κατά την είσοδο των νεαρών θαμώνων στα κέντρα, θα ζητείται από αυτούς να υποδείξουν τον οδηγό της παρέας, στο χέρι του οποίου, θα τοποθετείται στη συνέχεια ένα χάρτινο βραχιολάκι, με την υπόσχεση ότι δεν θα καταναλώσει αλκοολούχο ποτό κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Ακολούθως, κατά την έξοδο της παρέας από τα νυκτερινά κέντρα, οι οδηγοί της παρέας θα υποβάλλονται σε φιλικό προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης για να διαπιστωθεί κατά πόσον τήρησαν την υπόσχεσή τους και όσοι θα την τηρήσουν, θα αμείβονται με συμβολικό δωράκι.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα τηρηθούν στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των οδηγών που τήρησαν την υπόσχεση τους και ακολούθως, θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να γίνει σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα