Ευρωπαϊκό βραβείο στη Συνεργατική Τράπεζα Γυναικών

18:26 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το κυπριακό έργο, η Συνεργατική Τράπεζα Γυναικών, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος», κατά την τελετή επίδοσης Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Συνεργατική Τράπεζα Γυναικών, η οποία έχει συσταθεί από γυναίκες επιχειρηματίες, παρέχει εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Από την έναρξη του έργου, η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει αυξηθεί συνολικά στην Κύπρο από 12% το 2001

σε 28% σήμερα.
Χθες το βράδυ ανακοινώθηκαν οι νικητές των 6ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας. Η Κύπρος, η Σουηδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν βραβεία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, με νέες και καινοτόμες τοπικές λύσεις.

Σε συνδιοργάνωση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και την Επιτροπή των Περιφερειών, η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Τετρακόσια δύο έργα διαγωνίστηκαν φέτος στους εθνικούς διαγωνισμούς διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα βραβεία, ενώ στη συνέχεια οι 57 νικητές των εθνικών διαγωνισμών συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό επίπεδο του διαγωνισμού.
Στις συμμετέχουσες χώρες περιλαμβάνονταν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, μία προσχωρούσα χώρα, η Κροατία, καθώς και δύο συνδεδεμένες χώρες στο Πρόγραμμα-πλαίσιο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (ΠΠΑΚ): η Σερβία και η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα