Εξαήμερη αργία στα κατεχόμενα για την Γιορτή των Θυσιών

14:37 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραμονή της Εορτής των Θυσιών σήμερα (Αριφέ, σύμφωνα με το κοράνι) και στα κατεχόμενα ετοιμάζονται για τις θυσίες ζώων, όπως ορίζει το έθιμο ή για διακοπές, αφού οι αργίες του μπαϊραμιού μαζί με το Σαββατοκύριακο φτάνουν τις έξι, όπως αναφέρει ο τ/κ τύπος.

Η Αφρίκα γράφει ότι υπάρχουν από τώρα ήδη σφαγμένα ζώα, ενώ η τιμή των αμνοεριφίων προς θυσία φτάνει από τις 400 έως τις 700 ΤΛ, υπονοώντας ότι είναι πολύ υψηλές. Δεν διαφεύγει της προσοχής, προστίθεται, ότι όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, πήραν συνεταιρικά το ζώο που θα θυσιαστεί (κουρμπανλίκ). Η Γιορτή

των Θυσιών θα αρχίσει αύριο με την πρώτη προσευχή στις 7.35 το πρωί, όπως γράφει η «Χαβαντίς». Κλειστά είναι και τα σχολεία στα κατεχόμενα ολόκληρη την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αφρίκα δύο άτομα που είχαν συλληφθεί να κλέβουν μικρά αμνοερίφια, οδηγήθηκαν χθες στο επαρχιακό «δικαστήριο» Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε για άλλη μια μέρα την κράτησή τους. Οι Χασάν και Τζεμάλ Γιεσίλμπας φέρονται να έκλεψαν δεκάδες ζώα από ποιμνιοστάσια στα κατεχόμενα χωριά Λύση και Αφάνεια στις 11 και 12 Οκτωβρίου με σκοπό πιθανόν να τα πωλήσουν για την Γιορτή των Θυσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα