Εξασφάλιση ενδιάμεσης παροχής ΦΑ από Ισραήλ διερευνά ο ΥΠΕΣ

13:32 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πιθανότητα εξασφάλισης ενδιάμεσης παροχής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο διερευνά ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου με μια κατ` αρχήν θετική προσέγγιση εκ μέρους της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Συλικιώτης έχει ήδη θέσει στο Ισραήλ θέμα συνεκμετάλλευσης για κοιτάσματα που βρίσκονται σε περιοχές που γειτνιάζουν των ΑΟΖ των δύο χωρών.

Και πάλι η προσέγγιση του Ισραήλ ήταν θετική και προς αυτό το σκοπό αναμένεται να γίνει συνάντηση μεταξύ ομάδων των δύο χωρών.

Η προσπάθεια για την ενδιάμεση παροχή είναι να εξασφαλιστεί αυτή σε χαμηλό κόστος το πιο πιθανόν μέσω της σύναψης διακρατικής συμφωνίας.

Το θέμα αυτό έχει ήδη θέσει στο Ισραήλ ο Υπουργός με θετική προσέγγιση εκ πρώτης όψεως εκ μέρους της χώρας.

Αν δεν καταστεί δυνατή συμφωνία, ανέφερε ο κ. Συλικιώτης, τότε θα δοθεί η εντολή στη ΔΕΦΑ να διερευνήσει την ενδιάμεση έλευση φυσικού αερίου από αλλού.

O κ. Συλικιώτης ανέφερε επίσης ότι έχει συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης με την εταιρεία Noble για να υπάρξει δέσμευση υλοποίησης του προγράμματος για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου από τα μέσα του 2017 ή το 2018 σύμφωνα με πλήρες σχέδιο ανάπτυξης που έχει παρουσιάσει ενώπιον της Κυβέρνησης η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα