‘Εξετάζεται το ενδεχόμενο σύγκλησης στην Κύπρο άτυπης Συνόδου ΥΠΑΜ’

15:11 2/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λανθασμένη ενημέρωση είχε ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωάννη Κασουλίδη, θεωρεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τα όσα σε σημερινή του ανακοίνωση δήλωσε ο ευρωβουλευτής σχετικά με τη σύγκληση άτυπης Συνόδου των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ στην Κύπρο.

Ο κ. Κασουλίδης έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι ”το θέμα της σύγκλησης της άτυπης συνόδου ετέθη παρασκηνιακά από αρμόδιους λειτουργούς της ΕΕ προς την Κύπρο” και ότι ”το θέμα απασχόλησε την υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια τελευταία σύσκεψη που έγινε για να εξετάσει θέματα Προεδρίας της ΕΕ και, ενώ η αρμόδια εισήγηση ήταν να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η άτυπη αυτή Σύνοδος των Υπουργών Αμυνας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά μιαν τέτοια ιδέα”.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι ”το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε ηγέρθη σε κάποια από τις συσκέψεις που έγιναν για την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κύπρου, ούτε στην τελευταία ούτε σε προηγούμενη”.

Οπως αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Στεφάνου, ”η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος δεν απέρριψαν μιαν τέτοια ιδέα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κασουλίδης”, αλλά ”το θέμα αυτό, μαζί με διάφορα άλλα που αφορούν την Προεδρία, βρίσκεται υπό εξέταση και αναμένονται αποφάσεις”.

”Θα ήταν πιο υπεύθυνο”, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ”αν ο κ. Κασουλίδης, πριν έβγαζε ανακοίνωση για το θέμα της Συνόδου των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, ερωτούσε την Κυβέρνηση για να ενημερωθεί ορθά, διότι προφανώς είναι παραπληροφορημένος”.

”Εκτός και αν, τελικά”, προσθέτει ο κ. Στεφάνου, ”ο στόχος είναι απλά και μόνον να επικρίνεται η Κυβέρνηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα