Εξετάζονται σήμερα τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν σε αρχαίο τάφο στην Αγ. Νάπα

08:51 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν από ανθρωπολόγο του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας και από ιατροδικαστή τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν αργά χθες το απόγευμα σε συλημένο αρχαίο τάφο στην Αγία Νάπα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «τα οστά εντοπίστηκαν ύστερα από πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία. Σήμερα τα οστά αυτά θα εξεταστούν τόσο από ανθρωπολόγο όσο και από ιατροδικαστή προκειμένου να εξακριβωθούν κάποια στοιχεία».

Ανέφερε ακόμα ότι «είναι σημαντικό

να δοθούν κάποιες απαντήσεις από τις εξετάσεις DNA που θα διενεργηθούν γιατί», όπως εξήγησε, «σε τέτοιες περιπτώσεις πέραν της ανεύρεσης και της διερεύνησης για την τοποθεσία που έχουν εντοπιστεί τα οστά, θα εξακριβωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση αυτών των οστών με ελλείποντα πρόσωπα. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθείται από την Αστυνομία σε περιπτώσεις που κάποια πρόσωπα είχαν δηλωθεί στο παρελθόν ως ελλείποντα».

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, «θα εξεταστεί, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ανακρίσεις που διεξάγει η Αστυνομία, κατά πόσον μπορούν να δοθούν πληροφορίες ή στοιχεία ύπαρξης κτυπημάτων στα οστά που εντοπίστηκαν. Αυτό που διερευνάται, επίσης, από την Αστυνομία είναι κατά πόσον τα οστά βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο από καιρό ή ήταν κάπου αλλού και μεταφέρθηκαν εκεί», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα