Έξι θανατηφόρα δυστυχήματα απο την 1η Ιανουαρίου του 2012 μέχρι σήμερα στην επαρχία Πάφου

10:46 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

‘Εκκληση στους οδηγούς να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν οδική συνείδηση απηύθυνε ο υπεύθυνος τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης. Ο κ. Ψαθίτης μιλώντας στα ΚΥΠΕ κάλεσε τους οδηγούς να μειώνουν την ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να έχουν την δυνατότητα ελέγχου του οχήματος τους .

Σε έναν απολογισμό του έτους 2012 σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει η Τροχαία Πάφου απο την 1η Ιανουαρίου του 2012

μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2012, ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως στην επαρχία Πάφου σημειώθηκαν 6 θανατηφόρα δυστυχήματα με έξι νεκρούς συμπεριλαμβανομένου και του θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα την 27χρονη που σημειώθηκε στην δρόμο Πόλης Χρυσοχούς – Στενής το Δεκέμβριο.

Τα σοβαρά δυστυχήματα πρόσθεσε, ανέρχονται σε 22, και οι σοβαροί τραυματίες σε 25.

Ο κ. Ψαθίτης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους οδηγούς να φορούν τη ζώνη ασφαλείας τους, είτε είναι ημέρα, είτε είναι νύχτα, είτε αναμένουν έλεγχο από την Αστυνομία, είτε όχι, γιατί η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές, όπως είπε.

Κάλεσε επίσης τους οδηγούς λόγω και της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων να διατηρούν τα φώτα τους αναμμένα όπου επιβάλλεται και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος τους πάντα καθαρούς, αλλά και να μην φρενάρουν απότομα.

Όσον αφορά τα ελαφρά τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2012 ο υπεύθυνος της τροχαίας Πάφου ανέφερε πως αυτά ανέρχονται σε 85 με 148 ελαφριά τραυματίες, ενώ τα οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές σε αυτό το διάστημα ανέρχονται σε 84.

Στο σύνολο τους τα δυστυχήματα που συνέβησαν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ( θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφριά και υλικές ζημιές) ανέχονται σε 196, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων και τραυματιών ( νεκροί, σοβαρά τραυματίες, ελαφριά τραυματίες) στην ίδια περίοδο, ανέρχονται σε 178.

Ο κ. Ψαθίτης, παρατήρησε επίσης, πως εντός της πόλης της Πάφου είναι λίγοι αυτοί που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και πρόσθεσε « μέσα στην πόλη της Πάφου αλλά ακόμη και στις γειτονικές περιοχές στη Γεροσκήπου, στη Μεσόγη, στη Χλώρακα δεν είχαμε φέτος θανατηφόρα δυστυχήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαθίτη σε αυτό συνέτειναν εκτός απο τους συστηματικούς ελέγχους της τροχαίας, η εμπλοκή των οργανωμένων συνόλων, αλλά και η απόκτηση οδικής συνείδησης από πάρα πολλούς οδηγούς. Επανέλαβε τέλος, πως βασική αιτία των δυστυχημάτων θανατηφόρων και μη, είναι η ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα