Έξω από τη Βουλή θα διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη οι επαγγελματίες ψαράδες

17:15 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τις οικογένειές τους έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα θέσουν τα αιτήματά τους οι επαγγελματίες ψαράδες, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 1430 , ύστερα από την «απογοητευτική» όπως την χαρακτήρισαν συνάντηση που είχαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δόθηκε στους επαγγελματίες ψαράδες η διαβεβαίωση, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Αλιείας Λοϊζο

Λοϊζίδη, ότι αν διαπιστωθούν παρανομίες ή παρατυπίες στις άδειες που δόθηκαν για γρι-γρι, αυτές θα ανακληθούν άμεσα.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι ψαράδες μετέβησαν στην Κοφίνου όπου είχαν συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Στις δηλώσεις του ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψαράδων ανέφερε ότι «ύστερα από την πρωινή συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την απογοητευτική απάντηση ότι θα έρθει τελικά με το ζόρι το γρι–γρι, αποφασίσαμε ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η Βουλή. Την Πέμπτη στις 2.30 το μεσημέρι θα είμαστε, ακόμα και με τις οικογένειες μας έξω από το κτίριο της Βουλής».

Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε επίσης να «διακόψουμε κάθε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας γιατί οι ψαράδες παγκύπρια είναι απογοητευμένοι επειδή δεν μας στήριξε. Το Τμήμα Αλιείας δεν έδωσε για μας, και αυτή είναι η αλήθεια, τα σωστά στοιχεία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σταματήσει το γρι-γρι. Αυτό είναι ένα κακό εργαλείο το οποίο κάνει γυροβολιά που είναι απαγορευμένη και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και αυτό είναι το τέλος μας» σημείωσε.

Κληθείς να αναφέρει τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι επαγγελματίες ψαράδες για να βρουν το δίκαιο τους, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι στο χέρι μας».

Σε ερώτηση εάν θα προχωρήσουν με το κλείσιμο των λιμανιών όπως είχαν προγραμματίσει, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ψαράδων απάντησε ότι «σίγουρα έγιναν δεύτερες σκέψεις, είμαστε άνθρωποι ήσυχοι και προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο και όχι να στερήσουμε τον τουρισμό μας και να βλάψουμε την οικονομία της Κύπρου. Βλέπουμε και εμείς αυτό που συμβαίνει και εμείς θέλουμε να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί. Γιατί να μας το στερήσουν, γιατί να μας διαλύσουν» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «εμάς μας βασανίζει το γιατί. Ο κόσμος μας θέλει να πάρει δυναμικά μέτρα όμως ταυτόχρονα θέλει να πιάσει δουλειά, να πιάσει κάτι, να πάρει σπίτι του ένα γάλα και ένα ψωμί» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα