Έξω από τη Βουλή παραμένουν τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Θαλασσίων Αθλημάτων

14:02 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έξω από τη Βουλή παραμένουν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, διαμαρτυρόμενα για την τροποποίηση της νομοθεσίας που καλείται να ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις άδειες για τις υπηρεσίες στις παραλίες, μέσα από τη διαδικασία ανοικτών προσφορών.

O Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών

Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας Δημήτρης Χατζηδημητρίου, σε σημερινές του δηλώσεις έξω από τη Βουλή, είπε ότι «για μας είναι θέμα επιβίωσης».

«Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης σημαίνει ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, εργασία και μέλλον για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.
Ξεκινήσαμε από χθες, έχουμε σταματήσει τις εργασίες μας στις παραλίες. Έχουν κλείσει όλα τα πόστα παγκύπρια και πορευτήκαμε αρχικά χθες στο Λιμάνι Λεμεσού, κάναμε μία εκδήλωση και ακολούθως ήρθαμε στη Βουλή και αναμένουμε τα αποτελέσματα της συνεδρίας της Βουλής για να γνωρίζουμε το μέλλον του κλάδου μας, το μέλλον των δουλειών μας», ανέφερε.

Σε ερώτηση τι είναι αυτό που ζητούν από τη Βουλή και τι είναι αυτό που τους ανησυχεί, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι ζητούν αυτό που έγινε το 1996 όταν πρωτοψηφίστηκε η νομοθεσία περί προστασίας της παραλίας είχε τότε αναγνωριστεί το δικαίωμα των υφιστάμενων επαγγελματιών να συνεχίσουν την εργασία τους.

«Αυτό το δικαίωμα συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και τώρα για κάποιους λόγους, τους οποίους μεταφράζουμε σε Τρόικα, μνημόνιο και τα συναφή γνωστά, τα οποία είναι δικαιολογητικό για όλα τα κακά σε αυτό τον τόπο, έρχονται και λένε ότι αυτές οι άδειες – οι οποίες παραχωρούταν τότε χωρίς προσφορές – θα τερματιστούν και θα μπούμε στη διαδικασία των προσφορών. Αυτό το πράγμα όχι μόνο στερεί από εμάς την εργασία μας, αλλά στερεί και από εσάς τους πολίτες, και τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες αυτού του τόπου, το επίπεδο της προσφερόμενης υπηρεσίας. Γιατί το στερεί ; Γιατί θα μπει ο οποιοσδήποτε άσχετος σε αυτό τον κλάδο», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι «αυτό το οποίο εμείς κτίσαμε με σειρά μόχθο, κόπο και αγώνων θα καταστραφεί στο βωμό του χρήματος, διότι θα κτυπήσει μία προσφορά, αρχικά θα νομίσει ότι είναι συμφέρουσα, στην πορεία θα αντιληφθεί ότι είναι ασύμφορη, θα ρίξει το επίπεδο της υπηρεσίας, θα ρίξει την ασφάλεια που προσφέρει η υπηρεσία αυτή και τα συνεπακόλουθα θα είναι τραγικά».

«Εμείς αγωνιούμε να μην καταστραφεί ο κλάδος, να μην καταστραφεί αυτό το επάγγελμα, το επίπεδο το οποίο καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να ανεβάσουμε τις υπηρεσίες αυτές, να διατηρηθεί και να αυξηθεί. Δεν είμαστε εναντίον του να μπει οποιοσδήποτε νέος σε αυτά τα επαγγέλματα. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι να έρθουν, να σταθούν δίπλα μας, να ανταγωνιστούν, να συναγωνιστούν και να πετύχουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το επάγγελμα και το κλάδο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα ληφθούν άλλα μέτρα αν ψηφιστεί η νομοθεσία, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας».

«Εάν παρ’ ελπίδα η Βουλή βάλει την ταφόπλακα στον κλάδο μας, πρέπει να αντιδράσουμε. Σαν πρώτο μέτρο θεωρούμε και δηλώνουμε και είναι ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου ότι κανένας από τους συναδέλφους δεν μετακινείται από την εργασία του, σε καμία περίπτωση, και μπαίνουμε σε δικαστικούς αγώνες και σε άλλους αγώνες, για να παραμείνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα