Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου: Ζητά απόσυρση παράνομων τραπεζικών χρεώσεων

10:32 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου Δημόσια Εταιρεία Λτδ στην χθεσινή του συνεδρία εξέτασε επισταμένα το θέμα των παράνομων εκτός συμφωνιών χρεώσεων που επέβαλαν εμπορικές τράπεζες και εμφανίζονταν η/και εμφανίζονται στους ισολογισμούς της με αποτέλεσμα η Εταιρεία

να υπολειτουργεί ενώ πιθανοί επενδυτές πηγαινοέρχονται χωρίς αποτέλεσμα. Με τον τρόπο υπολογισμού των τραπεζικών επισφαλειών η Εταιρεία έχοντας μεγάλη ακίνητη περιουσία που μεταφράζεται συνήθως σε καλυμμένα δάνεια ήταν το ιδανικό θύμα τραπεζικών χρεώσεων εκτός συμφωνιών .Ενόψει της πιθανολογούμενης αλλαγής μεθοδολογίας η Εταιρεία καλεί τον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών να ζητήσει από τα μέλη του να ακυρώσουν με αναδρομική ισχύ όλες τις παράνομες χρεώσεις που επέβαλαν. Για μεν τις τράπεζες η ενέργεια αυτή δεν θα έχει ουσιαστική διαφορά αλλά δανειολήπτες όπως η Εταιρεία θα έχουν πολύ μεγάλο όφελος.

Η Εταιρεία χαιρετίζει τις ενέργειες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ,βουλευτών και άλλων αξιωματούχων για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος .Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις αρχηγών κομμάτων το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην δημοσιοποιήσει, ούτε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, αλληλογραφία με εποπτικές αρχές, υπουργεία ,ανεξάρτητους αξιωματούχους και άλλους, καθώς και τα ίδια τα στοιχεία στην κατοχή της που αποδεικνύουν τις παράνομες χρεώσεις. Αντίθετα θα ζητήσει τον κατάλληλο χρόνο να θέσει όλα τα στοιχεία ενώπιον του ανεξάρτητου οίκου που θα ερευνήσει τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Ειδικά για συγκεκριμένη Κυπριακή Τράπεζα θα ζητήσει να μπεί ο δανεισμός της Εταιρείας στο μικροσκόπιο από την πρώτη ημέρα των δανείων ,σε αντιπαράθεση με δάνεια διοικητικών συμβούλων της Τράπεζας. Επιπρόσθετα θα ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα υπερκέρδη που έκαμαν ανώτατοι αξιωματούχοι της Τράπεζας κατά την δημοσιοποίση της Εταιρείας υποσχόμενοι ότι μέρος ιδιωτικής τοποθέτησης θα δίδετο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, υπόσχεση που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Οι αμοιβές αξιωματούχων τραπεζών και τα δάνεια συμβούλων έχουν γίνει γνωστά. Κανένας όμως πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί στις αμοιβές των δικηγόρων των τραπεζών ,το ανισοζύγιο διαπραγματευτικής δύναμης που επικρατούσε που ουσιαστικά καθιστούσε οποιανδήποτε εξώδικο συμφωνία τόσο εθελοντική όσο το PSIΕταιρεία σημειώνει ότι από το 2006 ,ο πλέον αρμόδιος ,ο τότε Διοικητής της Κεντρικής ζήτησε από Τράπεζα να ανακοινώσει δημόσια τις αμοιβές των νομικών της συμβούλων για την προηγούμενη πενταετία, χωρίς η Τράπεζα να ανταποκριθεί. Είναι ίσως ο καιρός να γίνει η ανακοίνωση ,περιλαμβάνοντας και τα πέντε χρόνια που ακολούθησαν ώστε όλοι να αντιληφθούν την δυσκολία του όποιου δανειολήπτη να διαπραγματευτεί με τράπεζα όταν τα λεφτά που έπαιρναν οι δικηγόροι της ήταν αστρονομικά και έδιναν κίνητρο να εξασκήσουν όλων των ειδών τις πέσεις, για να δικαιολογήσουν την αμοιβή τους.

Η Εταιρεία όπως προαναφέρθηκε σέβεται τις απόψεις των αρχηγών κομμάτων αλλά παράλληλα θεωρεί ότι και αυτοί πρέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα