Φονικοί σεισμοί στο Ιράν

09:31 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δύο φονικοί σεισμοί έπληξαν το Ιράν. Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.800 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ταμπρίζ, στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.

Μέσα σε έντεκα λεπτά έγινε η καταστροφή!Αρχικά σημειώθηκε σεισμός ισχύος 6,4 Ρίχτερ
(ή, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις 6,2 Ρίχτερ) με επίκεντρο κοντά στην πόλη Ταυρίδα στο βορειοδυτικό Ιράν. Μετά από λίγα λεπτά έγινε και δεύτερος σεισμός 6,2 Ρίχτερ (ή 6 Ρίχτερ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις), ενώ ακολούθησαν 40 μετασεισμοί. Η σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή σε 110 πόλεις και οικισμούς του βορειοδυτικού Ιράν. Σε πολλές περιοχές προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ κατέρρευσαν και τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έμειναν στο ύπαιθρο, καθώς ακολούθησαν τουλάχιστον 20 μετασεισμοί στην περιοχή.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ορισμένα χωριά τα οποία έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα