Φονικός σεισμός 6,8 στις Φιλιππίνες

08:36 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 6,8 βαθμών και τους δύο μετασεισμούς που έπληξαν τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το παιδί καταπλακώθηκε από τσιμεντένιο φράκτη ο οποίος κατέρρευσε μετά το σεισμό στην πόλη Ταϊσάν, στην κεντρική επαρχία Νέγκρος Οριένταλ, δήλωσε ο Μπενίτο Ράμος, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι “το παιδί προφανώς έπαιζε εκείνη την ώρα”.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας ανακοίνωσε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να βρίσκονται

σε επαγρύπνηση για ασυνήθιστα μεγάλα κύματα καθώς αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τσουνάμι στο 2. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για απομακρύνσεις κατοίκων από τα σπίτια τους. Το Ινστιτούτο επίσης προειδοποίησε ότι τα κτίρια που δεν είναι άρτια κατασκευασμένα κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές.

Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι με βάση όλα τα δεδομένα δεν αναμένεται να σημειωθεί τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Δύο μετασεισμοί 4,8 και 5,6 βαθμών στην κλίμακα του USGS ακολούθησαν μέσα σε 30 λεπτά από τον πρώτο σεισμό. “Οι υλικές ζημιές είναι πιθανές σε περιοχές που επλήγησαν από σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 5 βαθμών αν τα κτίρια δεν είναι δομικά ανθεκτικά”, είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρενάτο Σόλιντουμ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα