Φωτίου: Προκλητική ενέργεια η πλήρωση της θέσης του Υποδιοικητή της ΚΤ

17:18 3/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για μια προκλητική ενέργεια εκ μέρους των κυβερνώντων που γίνεται 15 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, έκαμε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κυβέρνησης να διορίσει Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

«Δεν είναι πολιτικά σωστό να γίνονται τέτοιοι διορισμοί σε τέτοια σημαντικά πόστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και από την αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη δήλωση του υποψήφιου των σοσιαλιστών για την Καγκελαρία της Γερμανίας για την Κύπρο, ο κ. Φωτίου είπε ότι αυτή η δήλωση « φέρνει στο προσκήνιο ξανά όλες αυτές τις αρνητικές και επιθετικές τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων».

«Αυτή η δήλωση ήταν από τις χειρότερες που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό. Εμείς καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους ανθυποψηφίους του κ. Αναστασιάδη και όλα τα κόμματα, να καταβάλουμε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ανακόψουμε αυτό το αρνητικό κύμα δηλώσεων που μόνο προβλήματα δημιουργεί αυτές τις κρίσιμες ώρες», είπε.

Ερωτηθείς εάν το ΔΗΚΟ έχει ενημέρωση για το ποσό που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Pimco, είπε ότι «καμία ενημέρωση δεν έχουμε. Ασφαλέστατα και ανησυχούμε, όπως ανησυχεί και ο κάθε Κύπριος πολίτης με όλα αυτά που ακούονται», πρόσθεσε.

«Εύχομαι πραγματικά να μην έχουμε ένα ακραίο σενάριο, γιατί τότε πραγματικά οι εξελίξεις όσον αφορά τη δανειακή σύμβαση θα είναι πολύ αρνητικές, και δεν ξέρω πραγματικά πώς θα μπορέσει η νέα Κυβέρνηση να καταλήξει σε μια δανειακή σύμβαση με ένα ακραίο σενάριο, όπως λένε οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες», κατέληξε.

The post Φωτίου: Προκλητική ενέργεια η πλήρωση της θέσης του Υποδιοικητή της ΚΤ appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα