Γεννάρης: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου μήνα της Κυπριακής Προεδρίας

14:56 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θετικός, κρίνεται ο απολογισμός του πρώτου μήνα της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κυπριακής Προεδρίας Κώστα Γεννάρη.

Σε δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας, αφού ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του πρώτου μήνα της άσκησης από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ότι τόσο σε επίπεδο οργανωτικής επάρκειας, όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν

στο πλαίσιο της προεδρίας ή υπό την αιγίδα της, ο απολογισμός κρίνεται ως θετικός.

Η Προεδρία, επεσήμανε, αποσκοπεί στην επίτευξη απτών αποτελεσμάτων και ήδη υπήρξαν τα πρώτα δείγματα. Χαρακτηριστική, ανέφερε ο κ. Γεννάρης, είναι η υιοθέτηση της θέσης του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2013. Ουσιαστικά βήματα έχουν επίσης σημειωθεί σε πολλά άλλα θέματα, όπως η προώθηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ), για το οποίο επιτεύχθηκε συμφωνία στο Συμβούλιο επί τροποποιήσεων του Κοινοβουλίου σε δύο σημαντικούς φακέλους. Επίσης, προωθήθηκαν οι προετοιμασίες για τη δημιουργία υποδομών αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής οδικής ασφάλειας με την ενεργό συμμετοχή των νέων, κ.α.

Οι στόχοι που έθεσε η Κυπριακή Προεδρία προωθούνται στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πρόσθεσε. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο ενώ υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και χειρισμός όλων των θεμάτων.

Η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της προεδρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και οι παρουσιάσεις των Κυπρίων Υπουργών, εκ μέρους του Συμβουλίου, στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρήθηκαν επιτυχείς, συνεχίζει ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας.

Η τελετή έναρξης, με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση στο Κούριο, στην παρουσία της Πρωθυπουργού της Δανίας, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και πολλών άλλων ξένων προσκεκλημένων και Κυπρίων αξιωματούχων, καθώς και πληθώρας δημοσιογράφων από τις Βρυξέλλες, χαιρετίσθηκε ως μια καλή αφετηρία.

Επιτυχής είναι και η λειτουργία της ιστοσελίδας της Προεδρίας, (www.cy2012.eu) όπου καταγράφονται όλες οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται καθημερινά, υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες πλησίασαν στον πρώτο μήνα τις 100,000.

Όσον αφορά τις συναντήσεις στην Κύπρο, κατά τον πρώτο μήνα της Προεδρίας έχουν διεξαχθεί ήδη 30 συναντήσεις, εκ των οποίων τέσσερα Άτυπα Συμβούλια Υπουργών. Οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα των Άτυπων Συμβουλίων θα συμβάλουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της Προεδρίας, αναφέρει. Επιπλέον, η καλής ποιότητας οργάνωση, καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία τόσο του Συνεδριακού Κέντρου, όσο και του Κέντ

Keywords
Τυχαία Θέματα