Για ευρύτατη συμπαράταξη γύρω από την υποψηφιότητα Λιλλήκα κάνει λόγο ο Γ. Ομήρου

20:57 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κύπρου είναι ότι διαμορφώνεται μια ευρύτατη εθνική, κοινωνική και δημοκρατική συμπαράταξη γύρω από την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στην Αθηένου, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις προεδρικές εκλογές και είπε, μεταξύ

άλλων, ότι «βρισκόμαστε στην ευθεία μιας μακράς προεκλογικής εκστρατείας, οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013 αποτελούν ένα μεγάλο και κρίσιμο σταυροδρόμι για την πατρίδα και το λαό μας».

«Ο λαός μας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πορεία της ρεαλιστικής αγωνιστικής διεκδίκησης, της ουσιαστικής επανατοποθέτησης του Κυπριακού, της εμμονής σε επιδίωξη λύσης δίκαιης, δημοκρατικής στηριγμένης στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, της δημιουργίας ενός μέλλοντος με ασφάλεια, ευημερία και κοινωνική αλληλεγγύη και μιας πορείας που θα αποτελεί ανακύκλωση του παρελθόντος με επικυρίαρχες τις λογικές της ήσσονος αντίστασης του λαού μας και της καθήλωσης του στην φοβία, την αδράνεια και τις συνεχείς υποχωρήσεις», πρόσθεσε.

«Ενώπιον αυτού του διλήμματος», συνέχισε, «η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να στέκεται αμήχανη και αναποφάσιστη. Όπως συνηθίσαμε πάντα το λαό μας, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δείχνουμε το δρόμο. Μπαίνουμε μπροστά».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κύπρου είναι ότι διαμορφώνεται μια ευρύτατη εθνική, κοινωνική και δημοκρατική συμπαράταξη γύρω από την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα».

«Μια υποψηφιότητα που εγγυάται μια γραμμή αγωνιστικής διεκδίκησης χωρίς τα βαρίδια των υποχωρήσεων. Μια υποψηφιότητα που εγγυάται το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας με ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μια υποψηφιότητα που δεσμεύεται να εργαστεί για την επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία», είπε.

«Αυτή την υποψηφιότητα», κατέληξε, «καλούμε το λαό μας να στηρίξει αποφασιστικά. Για μια νέα πορεία. Εθνικά ορθή και κοινωνικά δίκαιη».

Keywords
Τυχαία Θέματα