Για πολιτικές σκοπιμότητες σε σχέση με την επιλογή PIMCO, κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ

16:18 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εγείρεται κορυφαίο ζήτημα για την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα λόγω της διαδικασίας επιλογής, διορισμού και ελέγχου της Pimco, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για ερασιτεχνισμό και πολιτικές σκοπιμότητες όσων έδωσαν λευκή επιταγή στη συγκεκριμένη εταιρεία και έχουν βάλει την πατρίδα μας σε απίστευτες περιπέτειες,

όπως είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κατάσταση καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την εκλογή νέας κυβέρνησης, με ισχυρή εντολή, που να μπορεί να κινηθεί αποφασιστικά και με αξιοπιστία στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.

«Η ακυβερνησία και η αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστούν. Έχουν οδηγήσει την οικονομία στο απόλυτο αδιέξοδο και την κοινωνία σε απόγνωση. Οι εντάσεις, οι αδικαιολόγητες συγκρούσεις και οι σκηνές απελπισίας που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες είναι ενδεικτικές της πλήρους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την έκκληση του ΔΗΣΥ για αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα και τόνισε την αποφασιστικότητα του κόμματος και του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη να εργαστεί με ταχύτατους ρυθμούς για να κινηθεί ξανά η οικονομία, να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα και να ξανανοίξουν θέσεις εργασίας για τους Κύπριους συμπολίτες μας.

«Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα αλλά και η δέσμευση του Νίκου Αναστασιάδη και των πολιτικών δυνάμεων που τον υποστηρίζουν», ανέφερε.

Δηλώσεις Λιλλήκα για ΦΑ

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γιώργου Λιλλήκα για «υποτιθέμενη πρόταση» του Νίκου Αναστασιάδη για μεταφορά του φυσικού αερίου με αγωγούς από την Τουρκία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο κ. Λιλλήκας αποδίδει ανύπαρκτες θέσεις στον Νίκο Αναστασιάδη σε μια προσπάθεια «να το παίξει πατριώτης».

«Το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώσει ότι είναι ένας αδιόρθωτος λαϊκιστής», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα