Για σπίλωση του ονόματός του κάνει λόγο ο Χρ. Χριστοδούλου

16:11 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY
Σε ισχυριζόμενο κατηγορητήριο που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, λέγοντας ότι αν όντως αυτό είναι το κατηγορητήριο εναντίον του επιβεβαιώνεται πλήρως η σπίλωση, η κατασυκοφάντηση και η καταρράκωση του κύρους, της τιμής και του ονόματός του.

Ο κ. Χριστοδούλου συμφωνεί με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα

Κληρίδη εναντίον της δημοσιοποίησης ονομάτων στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για την οικονομία «για να μην προκληθεί ζημιά στο ανακριτικό έργο. Και για να μην ενοχοποιούνται άτομα χωρίς να έχουν δικαστεί και να μην παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας».

Διερωτάται, όμως, «γιατί δεν επέδειξε την ίδια στάση και δεν προστάτευσε με τον ίδιο τρόπο και τον υποφαινόμενο». Αντίθετα, σύμφωνα με τον πρώην Διοικητή, ο κ. Κληρίδης «παρακολούθησε, χωρίς να αντιδράσει, να συκοφαντούμαι, να δικάζομαι, ακόμη και να καταδικάζομαι από τις στήλες εφημερίδων και στα πλαίσια συζητήσεων σε ΜΜΕ και σε κοινοβουλευτική επιτροπή». Θέτει το ερώτημα «γιατί άραγε αυτή η επιλεκτική ευνοϊκή μεταχείριση προς άλλους και η ανοχή της προκλητικής θυματοποίησής μου»;

Ο κ. Χριστοδούλου συνεχίζει αναφέροντας ότι «τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν κατ’ επανάληψη στο όνομά μου και δημοσίευσαν το διοχετευθέν σ’αυτά εναντίον μου κατηγορητήριο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει».

Το ανέγνωσα από τις εφημερίδες, αναφέρει, προσθέτοντας ότι «αν, όντως, αυτό είναι το κατηγορητήριο, επιβεβαιώνεται πλήρως η σπίλωση, η κατασυκοφάντηση και η καταρράκωση του κύρους, της τιμής και του ονόματός μου, με την ανοχή των αρμόδιων Αρχών που παρακολουθούν απαθώς».

Δεν μπορώ, συμπληρώνει, ο κ. Χριστοδούλου «να μην σχολιάσω το ανωτέρω γεγονός, ότι δηλαδή συκοφαντήθηκα, δικάστηκα και καταδικάστηκα ερήμην για δήθεν δωροδοκία, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαπλοκή και άλλα δυσφημιστικά παρόμοια, ενώ στο δημοσιοποιηθέν κατηγορητήριο τίποτε από όλα αυτά δεν αναφέρεται».

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απλός». Οι εναντίον μου «συκοφαντίες ήταν και είναι ανυπόστατες», προσθέτει.

«Περιττό να αναφέρω ότι επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου», καταλήγει ο πρώην Διοικητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα