Για τα “εμπάργκο” μίλησε και πάλι ο Ερογλου

17:37 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Αν η `ειρηνευτική επιχείρηση’ της Τουρκίας το 1974 δεν λάμβανε χώρα, θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε εμείς σήμερα `κράτος` », δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου μιλώντας σε αντιπροσωπείες τουρκικών οργανώσεων που βρίσκονται στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι οι Τ/κ και τα αδέλφια τους στην Τουρκία, όπως ανέφερε, πληρώνουν πολιτικό κόστος εξαιτίας της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε εκ νέου ότι οι Ε/κ δεν θέλουν λύση

και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα “να αντιληφθεί αυτό το γεγονός”, προσθέτοντας και πάλι ότι τα “εμπάργκο” κατά της τ/κ κοινότητας είναι άδικα και πρέπει να αρθούν.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το γεγονός πως οι Ε/κ έχουν τη στήριξη της Μόσχας στο Συμβούλιο Ασφαλείας εντείνει την “αδιαλλαξία” τους και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δει τις λεγόμενες πραγματικότητες στο νησί.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του Κυπριακού, εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να υπάρξει κατάληξη, ενώ διατύπωσε και την απαισιοδοξία του εξαιτίας των δηλώσεων διαφόρων προεδρικών υποψηφίων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα