Γιώργος Λουκαΐδης:Πρόκληση η απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέντες στο Προεδρικό

18:27 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέντες κατά του Προεδρικού και κατά της Δημοκρατίας καταδρομείς, συνιστά βάναυση πρόκληση στα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.
Η πρόκληση γίνεται αφόρητη όταν ανάμεσα σ’ αυτούς οι οποίοι αποδίδουν τιμές ήρωα στους καταδρομείς, συγκαταλέγονται και πολιτειακοί θεσμοί, στο ανώτατο μάλιστα επίπεδο.
Καταδικάζουμε την παρουσία της κυβέρνησης και την απόδοση τιμών ήρωα στους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο προεδρικό, όπως καταδικάζουμε την παρουσία του ηγέτη του ΔΗΣΥ καθώς και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Δεν

είναι δυνατό, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος, να εξισώνονται αμφότεροι ως ήρωες: Και αυτοί που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και αυτοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα και κατέλυσαν τη Δημοκρατία.
Η επίκληση του επιχειρήματος ότι πιθανόν ορισμένοι εξ αυτών των καταδρομέων να μην είχαν συνειδητά επιλέξει να ενεργήσουν κατ’ αυτό τον τρόπο, αλλά εκτελούσαν εντολές, ουδόλως αλλάζει τα πράγματα. Ακόμα κι αν υπάρχει αλήθεια σ’ αυτό τον ισχυρισμό, η πράξη τους κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρείται ηρωική.
Δάφνες ήρωα ανήκουν στον καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου, ο οποίος αρνούμενος να εκτελέσει ανάλογες εντολές και να στρέψει το όπλο του κατά του δημοκρατικά εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτελέστηκε από τα χουντικο- εοκαβήτικα καθάρματα.
Μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της και που δεν θέλει να επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα, θα πρέπει να διαπαιδαγωγεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία στα βήματα που χάραξε ο καταδρομέας Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου και τόσοι άλλοι ήρωες της Δημοκρατίας.
Αντίθετα, με την απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέμενους στο Προεδρικό, στον οκταήμερο «Πρόεδρο» του πραξικοπήματος, στον αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’ Γρίβα, εκτός από βάναυση πρόκληση και προσπάθεια παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, συνιστά μια βραδυφλεγόμενη βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας και της κυπριακής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα