Γιούνκερ: Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το οικονομικό ζήτημα της Κύπρου

12:06 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος θα μπορούσε να δημιουργήσει ευρύτερα προβλήματα στην ευρωζώνη, αν δεν συμφωνηθεί σύντομα μια στήριξη της χώρας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του προέδρου του Eurogroup, το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

“Δεν πρέπει να υποτιμάμε το πρόβλημα της Κύπρου”, δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα “Κλάινε Τσάιτουνγκ”.

“Αν δεν επιλύσουμε οριστικά

την περίπτωση του κυπριακού προβλήματος, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ακόμη κι απ` αυτή την πολύ μικρή εθνική οικονομία”, δήλωσε. “Ο χρόνος πιέζει”.

Ερωτηθείς πώς η Κύπρος θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι χρειάζεται, ο Γιούνκερ δήλωσε: “Θα είναι μια τεράστια πρόκληση τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρωζώνη”.

Ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν όρια σ` αυτό που η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει για να βοηθήσει την Κύπρο. “Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα άξιζε να σωθεί πάση θυσία και, στην περίπτωση της Κύπρου, δεν θα ανεχθούμε μια διάσωση πάση θυσία. Όμως πρέπει να διαπραγματευθούμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα