Γρίπη ή κρυολόγημα; Διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

14:14 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχετε βήχα, πόνο στους μύες, πυρετό, και είστε σίγουροι ότι πρόκειται για κάποιον ιό. Ξέρετε όμως αν έχετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης; Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ της γρίπης και του κρυολογήματος: Ένα κρυολόγημα είναι μια ήπια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος σε σχέση με τη γρίπη, η οποία χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και μερικές φορές νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τα συμπτώματα της γρίπης είναι συνήθως πιο σοβαρά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και εκδηλώνονται

με ταχύτερο ρυθμό. Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και βήχα. Τα περισσότερα συμπτώματα της γρίπης βελτιώνονται σταδιακά σε ένα διάστημα από δύο έως πέντε ημέρες, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο μια γρίπη να μας αναγκάσει να παραμείνουμε στο κρεβάτι για μια εβδομάδα ή και περισσότερο.

Δεν είναι ασυνήθιστο μια γρίπη να μας αναγκάσει να παραμείνουμε στο κρεβάτι για μια εβδομάδα ή και περισσότερο.

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος αρχίζουν συνήθως με πονόλαιμο, που συχνά διαρκεί μια ημέρα με δύο μέρες. Ακολουθεί ρινική καταρροή, συμφόρηση και βήχας από την τέταρτη και την πέμπτη ημέρα. Ο πυρετός είναι πιο σπάνιος στους ενήλικες, αλλά όταν υπάρχει, είναι χαμηλός. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν πυρετό εξαιτίας ενός κρυολογήματος.

ΣυμπτώματαΚρυολόγημαΓρίπηΠυρετόςΜερικές φορές, συνήθως χαμηλόςΣυνήθως υψηλότερος. Διαρκεί 3 έως 4 ημέρεςΠονοκέφαλοςΠεριστασιακάΣυχνάΠόνοι μυϊκοίΕλαφριοίΣυνηθισμένοι και συχνά έντονοιΚούραση και αδυναμίαΜερικές φορέςΣυνηθισμένα συμπτώματα στη γρίπη που μπορεί να κρατήσουν ακόμη και 2 με 3 εβδομάδες.Αίσθημα εξουθένωσηςΠοτέΣυχνό, ιδιαίτερα στην αρχήΜπουκωμένη μύτηΣυχνάΜερικές φορέςΦτέρνισμαΕίναι σύνηθεςΜερικές φορέςΠόνο στο λαιμόΣυχνάΜερικές φορέςΔυσφορία στο στήθος, βήχαςΉπιας έως μέτριας μορφήςΣυχνά και μπορεί να είναι έντοναΕπιπλοκέςΣυμφόρηση ρινικών κόλπων, λοίμωξη του μέσου αυτιούΙγμορίτιδα, βρογχίτιδα, ωτίτιδα, πνευμονία.ΘεραπείαΜπορεί να χρειαστούν:
Αποσυμφορητικά, παυσίπονα, αντιπυρετικάΑποσυμφορητικά, αναλγητικά, αντιβηχικά, καθώς αντι-ιικά φάρμακα μπορεί να δοθούν σε ορισμένες περιπτώσεις. Καλέστε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα