Η Medochemie στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος

13:16 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πλανήτης κινδυνεύει. Το κλίμα αλλάζει και η γη απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή. Ακραία καιρικά φαινόμενα, μαστίζουν πολλές περιοχές του πλανήτη.

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, εκπέμπει σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, μπορεί να προσβάλει το αναπνευστικό, νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα και να αποτελέσει την αιτία για την πρόκληση πολλών ασθενειών, όπως είναι το άσθμα, ο καρκίνος και η κατάθλιψη.

Συμβάλλοντας στον παγκόσμιο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, η Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης

Ενέργειας της Medochemie, διοργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, την 4η εκδήλωση δεντροφύτευσης, στον περίβολο του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού στον Άγιο Αθανάσιο.

Απειλείται η ανθρώπινη υγεία

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Medochemie Δρ. Ανδρέας Πίττας, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι η στήριξη τους, ενδυναμώνει την προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρεία, για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Η συνεχής μόλυνση του περιβάλλοντος, τόνισε ο Δρ. Πίττας, έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον αγώνα για την σωτηρία του πλανήτη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, ανέφερε ότι τα πρώτα σημάδια της καταστροφής άρχισαν να γίνονται ορατά με τις συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, είναι οι πρωτοφανείς και μεγάλης διάρκειας υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου, πρόσθεσε, τείνουν να γίνουν μία, θα επικρατήσει Καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες στην Κύπρο αναμένεται να αυξηθούν κατά 5°C ως το 2100.

Καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη συνεχώς θα αυξάνεται, υπογράμμισε ο Δρ. Σεργίδης, υπολογίζεται ότι έως και το ένα τρίτο των χερσαίων ζώων και φυτών μπορεί να εξαφανιστεί ως το 2050 εξαιτίας της παγκόσμιας θέρμανσης.

Το πράσινο αντίποδας στις κλιματικές αλλαγές

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, συνεχάρη τη Medochemie για την πρωτοβουλία της και τόνισε ότι τα δέντρα συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους, λειτουργούν αντιπλημμυρικά προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από καυσαέρια και άλλους ρύπους.

Οι προσπάθειες για επέκταση του πρασίνου, επισήμανε ο Υπουργός Γεωργίας, είναι η ελάχιστη απαιτούμενη προσφορά όλων, καθώς το πράσινο αποτελεί αντίποδα όσον αφορά τις αρνητικές εξελίξεις στις κλιματικές αλλαγές.

Εκτός από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη, την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής, ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, Βουλευτές, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι οργανώσεων με ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ας έχουμε πάντα κατά νου, ότι στο διαστημόπλοιο Γη δεν υπάρχουν ε

Keywords
Τυχαία Θέματα