Η Nissan λανσάρει στην Ευρώπη το σύστημα ασφαλείας Safety Shield

21:07 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο της Note θα είναι εφοδιασμένο με το καινούργιο σύστημα ασφαλείας Safety Shield. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο συμβάλει στην ασφαλέστερη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, το σύστημα Nissan Safety Shield, που κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με το νέο Nissan

Note, προσφέρει στον οδηγό ένα πακέτο τεχνολογιών που συνδυάζονται έξυπνα, προκειμένου να καρπωθεί απτά οφέλη. Αποτελείται από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως, η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System).

Αναλυτικά το σύστημα Nissan Safety Shield περιλαμβάνει:

-Blind Spot Warning: Αν ένα όχημα ανιχνευτεί στο «νεκρό σημείο» στο πίσω μέρος του νέου Nissan Note, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον καθρέπτη προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.

-Lane Departure Warning: Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, ενημερώνει τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.

-Moving Object Detection System: Αυτό το σύστημα δίνει ένα ηχητικό και οπτικό ?συναγερμό? αν κάποιος ή κάτι κινείται πίσω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται στην 5,8΄΄ οθόνη.

Το άγρυπνο ?μάτι? του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, τοποθετημένη στην πίσω πόρτα. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan. Εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την καλή ορατότητα.

Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που κάνει ευκολότερη τη στάθμευση, ακόμη και στα δύσκολα σημεία. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής. Το νέο Nissan Note θα έρθει στην Ελλάδα το Φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα