Η ανεργία σε επίπεδα ‘74, δηλώνουν Χριστοφόρου και Παπαδόπουλος

16:36 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστόφορου είπε πως το γεγονός ότι «η Κύπρος καταγράφει ρυθμούς αύξησης της ανεργίας που αγγίζουν διψήφιο αριθμό και είναι χειρότεροι πιθανώς ακόμα και από το καταστροφικό 1974, καταδεικνύει την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία της Κυβέρνησης να εισακούσει τις προειδοποιήσεις, που κάναμε εδώ και τρία χρόνια, ότι η ανεργία αποτελεί το μόνιμο κοινωνικό εφιάλτη του τόπου και ότι όφειλε να αναλάβει δράση για

συγκεκριμένα μέτρα». Πρόσθεσε πως η αυξανόμενη ανεργία καταδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία και απάθεια των Κυβερνώντων, που αντί να επικεντρωθούν σε μέτρα αναχαίτισης της ανεργίας επικεντρώνονταν ας φλυαρίες, σε θεωρίες σε χλευασμό και διάψευση των όσων λέγαμε.

Περαιτέρω, αναφέροντας πως δυστυχώς οι επιδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα στην κοινωνία και στην οικονομία συγκρίνονται μόνο με το καταστροφικό 1974, παρατήρησε ότι η Κύπρος πάει τρεις δεκαετίες πίσω, όσον αφορά τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

«Ακεραία, αποκλειστική και άμεση ευθύνη φέρουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου και που για τρία χρόνια διαβεβαίωναν τον κυπριακό λαό ότι ούτε η κρίση μας αγγίζει, ούτε η ανεργία άγγιξε τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε επίσης πως αυτή η Κυβέρνηση κατάντησε να είναι κυβέρνηση της ανεργίας, της ύφεσης, των προβλημάτων των οικονομικών αδιεξόδων, καλώντας την «έστω και την υστάτη, να περισώσει ό,τι σώζεται και να δοθεί εργασία στις 35.000 οικογένειες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους, να ληφθούν άμεσα τα μέτρα ανάπτυξης και να προχωρήσουν τάχιστα τα έργα που βρίσκονται στο γραφειοκρατικό ράφι της Κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως πρέπει επιτέλους να υπάρξει έλεγχος στην ανεξέλεγκτη εργοδότηση κοινοτικών και ξένων εργατών.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, αναφέροντας πως θέλει να ελπίζει ότι ο κ. Καζαμίας, δεν εννοούσε το ΔΗΚΟ, όταν ανέφερε πως όσοι δήλωσαν την ανησυχία τους για την αυξητική τάση της ανεργία στην Κύπρο, δεν υπέβαλλαν παράλληλα εισηγήσεις.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών εισηγήσεις και κατάλογο με μέτρα ανάπτυξης, τα οποία ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη στις προτάσεις που η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό.

Το ΔΗΚΟ έχει αποστείλει εισηγήσεις με μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και των επιπτώσεων της ανεργίας, συνέχισε και παρέθεσε μεταξύ αυτών την επέκταση της χρονικής προθεσμίας που δίνεται ανεργιακό επίδομα από 6 σε 9 μήνες, την επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν αυτή τη στιγμή κόσμο και την αναστολή των εισφορών ΤΚΑ και σε άλλα ταμεία για τους νεοπροσληφθέντες για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως δεν εφαρμόστηκε τίποτε, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε το δεύτερο ψηλότερο ρυθμό αύξησης της ανεργίας μετά την Ελλάδα και ποσοστά ανεργία που έχουμε να δούμε από τ

Keywords
Τυχαία Θέματα