Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων προτεραιότητα, δηλώνει η Υπ. Εργασίας

20:01 17/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδικότερα, έδωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της το βράδυ της Παρασκευής στην Τελετή Αποφοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης 2011-2012 του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, η Υπουργός Εργασίας εξήγησε

πως γι’ αυτό στα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλήφθηκε ειδικό Σχέδιο για τοποθέτηση νέων πτυχιούχων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για απόκτηση εργασιακής πείρας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει προσπάθειες που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του προσοντούχου ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι από την ίδρυσή του το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης έθεσε ως στόχο να εφοδιάζει τους φοιτητές του με γνώσεις και δεξιότητες που να τους επιτρέπουν να σκέφτονται και να ενεργούν στρατηγικά και να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους διοίκησης, υποδεικνύοντας πως ο στόχος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, διότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας επιβάλλει την άρτια κατάρτιση των στελεχών τόσο των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών.

Σημείωσε δε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης πληρούν υψηλά πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της διοίκησης και συμβαδίζουν με τις πολιτικές του κράτους για άμβλυνση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων πτυχιούχων.

Η Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη στο έργο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και του Υπουργείου γενικότερα.

Ευχαρίστησε επίσης το Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Ντίνο Καθητζιώτη και τα στελέχη του Κέντρου για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επιδεικνύουν.

Συνεχάρη τους απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η γνώση που απέκτησαν μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος θα αποτελέσει ανεκτίμητο εφόδιο για την παραπέρα επαγγελματική σας ανέλιξη.

Τους διαβεβαίωσε τέλος ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα τους και προσπαθεί, υπό τις περιστάσεις, να προσφέρει κάθε βοήθεια. «Από εσάς, το πραγματικά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεών μας βάζουμε ως στόχο την επιτυχία. Κλείνοντας, σας συγχαίρω και εύχομαι επιτυχία και ευόδωση των στόχων σας» τους είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα