Η ‘Αστον ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

17:52 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ‘Αστον, η οποία επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά το Ισραήλ, εξέθεσε στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

“Συζήτησαν για το Ιράν. Το Ισραήλ παρουσίασε τις θέσεις του ενόψει του επόμενου γύρου των συνομιλιών της ομάδας 5+1 (σ.σ. τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία) στη Βαγδάτη”, στις 23 Μαΐου,

ανέφερε ισραηλινή κυβερνητική πηγή.

“Το Ισραήλ ζητεί να τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μιας συμφωνίας με το Ιράν που θα περιλαμβάνει τρία σημεία: τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου, την απόσυρση από την Τεχεράνη όσου υλικού έχει ήδη εμπλουτιστεί και την κατεδάφιση των υπόγειων εγκαταστάσεων κοντά στο Κομ (σ.σ. τις εγκαταστάσεις του Φορντό, στο κεντρικό Ιράν)”, εξήγησε η ίδια πηγή.

Στη συνάντηση της ‘Αστον με τον Νετανιάχου συμμετείχαν επίσης ο νέος αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ και ο υπουργός ‘Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. Η Τεχεράνη και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) συζήτησαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τις 23 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα