Η Αθήνα δοκιμάζει τα κρασιά της Κύπρου

20:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε χθες για τρίτη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση των κυπριακών κρασιών στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα. Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μέσω του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, που έχει στόχο να παρουσιάσει τη σύγχρονη εικόνα

του κυπριακού κρασιού. Οι ίδιοι οι οινοποιοί ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα λευκά, ροζέ και ερυθρά, ξηρά και γλυκά κρασιά που παράγονται στην Κύπρο.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών, δημοσιογράφων του κρασιού, επαγγελματιών της εστίασης και του ξενοδοχειακού χώρου καθώς και φίλων του οίνου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Κυπρίων οινοπαραγωγών.

Ήταν μια μέρα που την τιμητική τους είχαν τα κρασιά Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο, Μαύρο, αλλά και εκλεκτές κοσμοπολίτικες ποικιλίες που παράγονται στα οινοποιεία της Κύπρου. Μια μέρα με αρώματα και γεύσεις που μετέφεραν τους παρευρισκόμενους νοερά στις περιοχές Λαόνα-Ακάμας και Βουνί Παναγιάς-Αμπελίτης στην επαρχία Πάφου, στην Πιτσιλιά και στα Κρασοχώρια στην επαρχία Λεμεσού και στην επαρχία Λευκωσίας. Μια μέρα που μας επιβεβαίωσε το μεγαλείο της Κουμανδαρίας, του πολυβραβευμένου κρασιού που έχει διαγράψει μια χωρίς προηγούμενο ιστορική διαδρομή παραμένοντας σταθερά ψηλά και αποτελώντας την κορυφαία έκφραση της κυπριακής οινοποιίας.

Η ετήσια γευστική δοκιμή των κρασιών της Κύπρου στην Αθήνα εξελίσσεται πλέον σε μια εκδήλωση την οποία αναμένουν οι οινόφιλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα