Η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και ο Δήμος Πάφου στο πρόγραμμα Gastronomy

08:06 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Gastronomy NET μεταβαίνουν εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και του Δήμου Πάφο ως συνέταιροι στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο. Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου

ανταγωνισμού, και η προσαρμογή της στις αυξανόμενες απαιτήσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μέσα από το έργο προωθείται σωρεία δράσεων που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε διασυνοριακό επίπεδο προκειμένου Δωδεκάνησα και Πάφος/Κύπρος να εξελιχτούν σε γαστρονομικό τουριστικό προορισμό.

Συγκεκριμένα στις δράσεις για την Πάφο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: έρευνα εξεύρεσης παραδοσιακών συνταγών και εδεσμάτων της επαρχίας, δημιουργία γαστρονομικού εδεσματολογίου για χρήση από εστιάτορες, ξενοδόχους μεμονωμένους και άλλους, δημιουργία του σήματος κυπριακής κουζίνας στα πρότυπα του Aegean Cuisine, και πιλοτική εφαρμογή του στην Πάφο, επαναξιολόγηση των υφιστάμενων οινικών διαδρομών στην επαρχία Πάφου, εξεύρεση ίσως νέων και αναβάθμισή τους όπου υπάρχει ανάγκη. Επίσης δημιουργία κέντρου τοπικής γαστρονομίας, δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης στις περιοχές παρέμβασης, και χρήση νέων τεχνολογιών και δημιουργίας ιστοσελίδας και ντοκιμαντέρ για ανάδειξη των Δωδεκανήσου και της Πάφου/Κύπρου ως προορισμών γαστρονομίας.

Του εταιρικού σχήματος θα ηγείται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ εκτός από την Eταιρεία Tουριστικής Aνάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και τον Δήμο Πάφου ως εταίροι περιλαμβάνονται η Δωδεκανησιακή Εταιρεία Τουρισμού Ανάπτυξης και Προόδου και η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

H διάρκεια του έργου αναμένεται να είναι 24 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός περίπου €560.000. Η Εταιρεία Τουρισμού Πάφου αναμένεται να απορροφήσει κονδύλι περίπου €100.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα