Η εξάπλωση των ναρκωτικών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις

12:22 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκτιμά ότι η εξάπλωση των ναρκωτικών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και ότι πρέπει να ληφθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση ριζικά μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων, όλο και περισσότερο τραγικών περιπτώσεων με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

“Παρακολουθούμε με αγωνία το έγκλημα να εξαπλώνει τα πλοκάμια του σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας με αποτέλεσμα να διαδραματίζονται γεγονότα πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα

όπως το πενταπλό φονικό που διαπράχτηκε ξημερώματα Σαββάτου. Το δίκαιο της απόδειξης πρέπει να τροποποιηθεί και να διαμορφωθεί αμέσως, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την αδυναμία ή την ολιγωρία της Αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος και της διακίνησης των ναρκωτικών ειδικότερα”, προστίθεται.

Πέρα όμως από την καταστολή του προβλήματος των ναρκωτικών, σημειώνεται, η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές για τη πρόληψη αλλά και για τη θεραπεία των ατόμων που έχουν μπλεχτεί στα αδιέξοδα γρανάζια των ναρκωτικών.

” Η οικονομική κρίση έχει γεννήσει καινούργια δεδομένα και η πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να προληφθούν και να παταχτούν τα καινούργια φαινόμενα εγκληματικότητας που πλήττουν τη κυπριακή κοινωνία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα