Η Γαλλία χρειάζεται επιπλέον 6 δισ. ευρώ για μείωση του ελλείμματος το 2014

15:39 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιπλέον έσοδα, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, χρειάζεται η Γαλλία για το επόμενο έτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος Υπουργός Προϋπολογισμού, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναφέρει ότι η χώρα θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να μειώσει τις δαπάνες και να διατηρήσει την αξιοπιστία της μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το 2013.

Η γαλλική κυβέρνηση πρόσφατα αναγνώρισε ότι

δεν θα πραγματοποιηθεί η πρόβλεψή της για ανάπτυξη 0,8% το τρέχον έτος, κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο ανώτατο όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός Προϋπολογισμού Jerome Cahuzac είπε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό “Europe 1″ ότι «η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας είναι τέτοια που θα πρέπει να βρούμε 6 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα”".

Αλλά δεν διευκρινίζει πώς αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, λέγοντας ότι οι φόροι “είναι ήδη πολύ υψηλοί στη Γαλλία”.

Τα γαλλικά υπουργεία έχουν ενημερωθεί σε πόσες περικοπές να προβούν, προκειμένου η Κυβέρνηση να εξοικονομήσει 2,0 δισ. ευρώ φέτος.

«Οι εξοικονομήσεις στις δημόσιες δαπάνες είναι αναπόφευκτες», είπε ο κ. Cahuzac.

“Έχουμε αρχίσει να το κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Ο Γάλλος Benoit Coeure, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι είναι αποφασισμένο να διατηρήσει το έλλειμμα στο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Όσον αφορά την αξιοπιστία βραχυπρόθεσμα, η Γαλλία οφείλει να σεβαστεί απολύτως τη δέσμευσή της για μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος της», είπε ο κ. Coeure στην οικονομική εφημερίδα “Les Echos”.

Keywords
Τυχαία Θέματα